DE MOESTUIN

De Moestuin: Zelf Moestuin Potgrond Mengen
DE MOESTUIN · 04. maart 2021
Het zelf samenstellen van potgrond voor in een kweekbak kost wat moeite, maar het resultaat is vaak beter dan met kant-en-klare potgrond. Daarnaast weet je ook precies wat er in de potgrond zit. Dit is vooral handig wanneer je bijvoorbeeld op een milieuvriendelijke manier wilt kweken of wanneer je bijvoorbeeld geen dierlijke producten wilt gebruiken in de moestuin. In dit artikel vertellen we hoe je zelf een goede potgrond mix kunt maken voor in de moestuin.

De Moestuin: De Natuurkunde Van Het Broeikaseffect In Een Kas
DE MOESTUIN · 03. maart 2021
Het broeikaseffect ontstaat door de combinatie van de eigenschappen van de lichtdeeltjes in zonlicht en de isolerende werking van het glas of het kunststof waar een kas van is gemaakt. Het broeikaseffect wordt veroorzaakt door de eigenschappen van de lichtdeeltjes die zich in de stralen van de zon bevinden. Hieronder vertellen we stap-voor-stap hoe lichtdeeltjes, in samenwerking met het glas (of kunststof) waar de kas van is gemaakt, de kas opwarmen.

De Moestuin: Poppetjes Met Tuinkers En Micro-Groenten Haar Knutselen
DE MOESTUIN · 27. februari 2021
Het zaaien van poppetjes met haren van tuinkers of andere micro-groenten is een klassieker. Zeker rondom Pasen worden er op de wereld een hoop tuinkers mannetjes en vrouwtjes in elkaar geknutseld. Voor degene die nog niet zo bekend zijn met het knutselen van poppetjes met haren van tuinkers of andere microgroenten, hebben we dit artikel geschreven.

De Moestuin: Letters En Vormen Van Tuinkers En Andere Micro-Groenten
DE MOESTUIN · 27. februari 2021
Het kweken van tuinkers en andere micro-groenten valt meestal wel in de smaak, bij jong en oud. Toch kan het zijn dat je het zaaien van micro-groenten net iets specialer wilt maken. Één van de dingen die je kunt doen om het zaaien van microgroenten spannender te maken, is door de zaadjes in een vorm te zaaien. In dit artikel bespreken we de verschillende manieren om letters en vormen van tuinkers en andere micro-groenten te maken.

De Moestuin: Een Vensterbankkasje Maken Van Oude Cd-Hoesjes
DE MOESTUIN · 27. februari 2021
Door het broeikaseffect dat in een vensterbankkas ontstaat, worden de zaadjes in een vensterbankkas warmer dan daarbuiten. Gelukkig kun je een vensterbankkas zelf eenvoudig maken van oude CD-hoesjes. Deze heb je misschien zelf nog ergens op zolder liggen. Ook kun je ze bij tweedehands winkels vaak voor een lage prijs kopen. In deze tutorial leggen we stap-voor-stap uit hoe je met CD-hoesjes en een lijmpistool zelf een vensterbankkas in elkaar zet.

De Moestuin: De Beste Potgrond Voor De Biologische Moestuin
DE MOESTUIN · 02. maart 2018
Door aandacht te steken in het uitkiezen en onderhouden van de grond in de moestuin, kweek je meestal gezondere planten die een betere oogst geven. In dit artikel vertellen we eerst wat meer over kant-en-klare biologische (moestuin)grond. Daarna vertellen wel hoe je zelf moestuingrond kunt mixen.

De Moestuin: De Beste Tuinkassen, Muurkassen, Broeikassen En Koude Bakken
DE MOESTUIN · 16. april 2015
De droom van menig hobby kweker is om een grote, chique kas te bezitten. Helaas moeten de meeste van ons, net als wij, het doen met een klein stadstuintje of een een balkon. Gelukkig zijn kassen tegenwoordig ook in kleinere formaten te krijgen, zodat bijna iedereen in een kas kan kweken. In dit artikel geven we een overzicht van verschillende merken en modellen kassen. Daarnaast bespreken we de belangrijkste aandachtspunten bij het aanschaffen en plaatsen van een kas.

De Moestuin: De Beste Moestuinbakken En Kweekbakken Voor In De Tuin En Op Het Balkon
DE MOESTUIN · 01. maart 2015
In dit artikel vertellen we welke eigenschappen bepalen hoe goed de planten in je kweekbak of moestuinbak zullen gaan groeien. Ook hebben we een lijst gemaakt van meer dan 80 verschillende moestuinbakken die begin 2021 online te verkrijgen zijn.