De Moestuin: Tips om de juiste moestuinbak te kopen en een overzicht van goede moestuinbak modellen

DE MOESTUIN: TIPS OM DE JUISTE MOESTUINBAK TE KOPEN EN EEN OVERZICHT VAN GOEDE MOESTUINBAK MODELLEN

De lijst met moestuinbakken is weer bijgewerkt voor 2018. Dit jaar hebben we besloten om de moestuinbakken in te delen op hoogte. We hebben alle bakken met de hand geselecteerd, en zo vele mogelijk informatie voor je opgezocht. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar plantenbakken die als "moestuinbak" worden verkocht, maar ook naar "gewone" plantenbakken die groot genoeg zijn om groenten, fruit en kruiden in te kweken. 

Om het zoeken naar de ideale moestuinbak makkelijker te maken hebben we ze in de volgende rubrieken ingedeeld:

 • MOESTUINBAKKEN ZONDER BODEMPLAAT
  • Dit zijn moestuinbakken die je op een stukje grond kan zetten om een verhoogde, volle grond moestuinbak te maken of waar je eerst een worteldoek of plantenzak in doet voordat je ze op een stukje bestrating of verharde grond plaatst.
 • MOESTUINBAKKEN MET LAGE KWEEKBAKKEN
  • Dit zijn moestuinbakken waarvan de kweekbak (het deel dat je met grond vult) lager dan 25 cm is. Hierdoor zijn deze moestuinbakken vooral geschikt voor wat kleinere moestuinplantjes, zoals saladegroenten en zachte kruiden.
 • MOESTUINBAKKEN MET MEDIUM KWEEKBAKKEN
  • Dit zijn moestuinbakken waarvan de kweekbak tussen de 25 en 40 cm hoog is. Deze bakken zijn geschikt voor de meeste soorten groenten, voor aardbeienplanten en voor de meeste soorten kruidenplanten.
 • MOESTUINBAKKEN MET HOGE KWEEKBAKKEN
  • Dit zijn moestuinbakken waarvan de kweekbak hoger is dan 40 cm. In deze bakken kun je grotere groenteplanten, zoals artisjokken, kweken. Daarnaast zijn de hele hoge bakken in deze categorie ook geschikt om mini-fruitboompjes in te kweken. Hierdoor kan je het kweken van fruit, zoals appels, peren of kersen, combineren met het kweken van groenten.
 • VERHOOGDE MOESTUINBAKKEN OP POTEN
  • Moestuinbakken op poten hebben vele voordelen. In deze rubriek vertellen we je hoe je de ideale werk hoogte voor het zittend of staand werken aan een verhoogde moestuinbak bepaald. Uiteraard vindt je hier ook een lijst met een hele hoop moestuinbakken op poten.

MOESTUINBAKKEN ZONDER BODEMPLAAT

Moestuinbakken zonder bodemplaat worden veel gebruikt om verhoogde tuinbakken van te maken. Meestal zijn de frames van deze moestuinbakken rond de 20 cm hoog. Veel moestuinplanten, zoals kolen, tomaten, courgettes en komkommers, is dit niet voldoende ruimte om de wortels goed te laten ontwikkelen. Voor een goede oogst kun je de grond onder de moestuinbak beter ook even losmaken en er eventueel zand en/of organisch materiaal aan toevoegen zodat de wortels verder kunnen groeien in de volle grond.

Wanneer je een moestuinbak zonder bodemplaat op een stukje grond zet waar de wortels niet verder kunnen of mogen groeien in de volle grond of wanneer je de bodemloze moestuinbak op een stukje bestrating plaatst, dan kun je beter alleen wat kleinere moestuinplantjes kweken. Je kunt dan denken aan Parijse wortels, radijsjes, sla plantjes, spinazie en zachte kruiden zoals peterselie en bieslook. Bij het plaatsen op de bestrating gebruik je meestal een worteldoek als bodem. Hier kan vaak nog steeds plantenvoeding doorheen stromen. Vooral op een lichte bestrating kan dit vlekken geven. We raden daarom aan om een extra zijl onder de moestuinbak te plaatsen of om er wat oude tegels onder te leggen die wel vies mogen worden.


Om een idee te krijgen van de prijs zetten we $ tekentjes bij elke bak:

$ betekend ongeveer onder de 50 euro, $$ betekend tussen de 50 en 100 euro, $$$ betekend boven de 100 euro. Uiteraard kunnen de prijzen per winkel, per uitvoering en per seizoen verschillen.

Smart Life by Witbosch Moestuinbak
Smart Life by Witbosch Moestuinbak (bol.com)

Smart Life by Witbosch Moestuinbak

De Smart Life reeks van Witbosch bevat allerlei producten om een "raised garden bed" ofwel een verhoogde moestuinbak van te maken. Je vindt er niet alleen vierkante meter moestuinbakken, maar ook klimhulpen en planten steunen die speciaal gemaakt zijn voor deze moestuinbakken. Hierdoor zijn de moestuinbakken en accessoires uit deze lijn zowel geschikt voor beginnende hobby tuinders die maar een vierkante meter moestuin willen als gevorderde moestuin fanaten die meer vierkante meters wilt beplanten. Ook is het mogelijk uitbreidingssets te kopen, waardoor je je moestuin na een tijdje kunt uitbreiden.

Merk: Witbosch

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Larikshout

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER

Forest Avenue Moestuintje XXL
Forest Avenue Moestuintje XXL (nubuiten.nl)

Forest Avenue Moestuintje XXL

In vergelijking met een hoop andere hogen plantenbakken en moestuinbakken is het Moestuintje XXL van Forest Avenue betaalbaar. Deze moestuinbakken zijn gemaakt van takken, waardoor ze lang mee gaan. De bodem is wel alleen van worteldoek, wat betekend dat je deze moestuinbak liever niet op een mooi stuk tegelwerk wilt zetten om vlekken van plantenvoeding en aarde te voorkomen. Je kunt dan beter een vierkant van goedkope, oude stoeptegels onder deze moestuinbak zetten, zo blijft je bestrating in goede conditie. De bakken zijn in drie maten verkrijgbaar, de kleinste van 70cm2 en 30 cm hoog is goed voor beginnende moestuin fanaten, de middelste van 90cm2 en 50 cm hoog is goed voor de wat meer gevorderden en de grootste van 1.2m2 en 60 cm hoog is goed voor gezamenlijke moestuinen of voor mensen met wat meer tijd voor hun moestuin.

Merk: Forest Avenue

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Hazelaar takken

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER HIER

Woodvision Minigarden Trapmodel
Woodvison Minigarden Trapmodel (blokhutvillage.nl)

Woodvision Minigarden Trapmodel

De Minigarden Trapmodel van Woodvision zorgt voor wat hoogte verschil in de tuin. De grote moestuinbak van 1.2 m2 heeft drie hoogte verschillen, waarvan de hoogste 40 cm is. Hierdoor kun je verschillende soorten groenten kweken, zelfs wanneer je deze moestuinbak op een betegeld stukje tuin of balkon zet.

Merk: Woodvison

Afmeting kweekbak (L x B x H): 120 x 120 x 40 cm

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $

Verkooppunten: HIER

Elephant Trendline Moestuin met Trellis
Elephant Trendline Moestuin met Trellis (nubuiten.nl)

Elephant Trendline Moestuin met Trellis

De Moestuin met Trellis uit de Trendline lijn van Elephant is vrij klein. De bak heeft een oppervlakte van maar 75 x 75 cm. De hoogte van de kweekbak is niet bekend, maar dit is waarschijnlijk rond de 25 cm. Wat handig is aan deze bak is het klimrek in het midden, hierdoor kun je zonder gedoe met extra stokken tomaten opbinden of komkommers, erwten en bonen laten klimmen. Door het formaat en het handig klimrek is deze moestuinbak uiterst geschikt voor wat jongere kinderen, die nog niet de aandacht hebben om voor veel planten te zorgen.

Merk: Elephant

Afmeting kweekbak (L x B x H): 75 x 75 x ? cm

Materiaal: FSC Douglas hout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER 

Elephant Trendline Moestuin
Elephant Trendline Moestuin (nubuiten.nl)

Elephant Trendline Moestuin

De Moestuin uit de Trendline collectie van Elephant kan worden gebruikt om een stukje grond in de tuin om te toveren tot een verhoogde moestuinbak. De verhoging is verkrijgbaar in drie oppervlaktes: 120 x 80 cm, 80 x 60 cm en 60 x 40 cm. Alle drie zijn ze ongeveer 20 cm hoog. De moestuin verhoging is gemaakt van vuren hout. Zeker wanneer je het op een stukje grond zet is het aan te raden om regelmatig een extra laag verf of beits aan te brengen zodat het hout in een goede conditie blijft, en je er dus jaren lang plezier van kunt hebben.

Merk: Elephant

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten x 20 cm

Materiaal: Vurenhout

Prijs: $

Verkooppunten: HIER - 

Woodvision Minigarden met Plantenbakken
Woodvision Minigarden met Plantenbakken (nubuiten.nl)

Woodvision Minigarden met Plantenbakken

De Woodvision Minigarden met Plantenbakken is ideaal voor hobby kwekers voor wie een moestuinbak alleen niet genoeg is. Door in de hoogte twee plantenbakken te plaatsen kun je namelijk meer kweken in deze Minigarden dan is de meeste andere moestuinbakken! 

Merk: Woodvision

Afmeting kweekbak (L x B x H): 90 x 90 x ? cm

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $

Verkooppunten: HIER - 

Esschert Design Vierkantmeter Tuin
Esschert Design Vierkantemeter Tuin (tuinadvies.nl)

Esschert Design Vierkantemeter Tuin

De vierkante meter tuin van Esschert Design is precies 1m2. De bak is al in negen vakken verdeeld, waardoor je makkelijk kan bepalen waar elke plant moet komen. Door de hoogte van 20 cm is deze vooral geschikt voor wat kleinere moestuinplanten, maar niet als je ervoor zorgt dat de grond onder de moestuinbak goed los is en van goede kwaliteit.

Merk: Esschert Design

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x 20 cm

Materiaal: Vurenhout

Prijs: $

Verkooppunten: HIER - HIER - HIER - HIER

Garland Groeibed
Garland Groeibed (nubuiten.nl)

Garland Groeibed

De groeibedden van Garland zijn gemaakt van kunststof. Hierdoor zijn ze licht in gewicht, en hoef je minder energie te steken in het onderhoud van de moestuinbak zelf. Deze moestuinbakken zijn er standaard in twee maten en kunnen nog verder uitgebreid worden. Daarnaast zijn er ook speciale voeringen voor deze groeibedden, waardoor je ze ook op de bestrating kunnen plaatsen. Alsof dat nog niet genoeg is zijn er ook pop-up kassen voor over de groeibedden waardoor je je moestuinplantjes tegen insecten of tegen de kou kunt beschermen.

Merk: Garland

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten x 25 cm

Materiaal: Kunststof

Prijs: $

Verkooppunten: HIER  (Rechthoekig)- HIER (Vierkant) - HIER (met klimframe) - HIER

Woodvision Minigarden Kruidentuin Grenen Robuust
Woodvision Minigarden Kruidentuin Grenen Robuust (blokhutvillage.nl)

Woodvision Minigarden Kruidentuin Grenen Robuust

De Woodvision Minigarden Kruidentuin Grenen Robuust heeft een afmeting van 80cm2 en een hoogte van 50 cm. Hierdoor is het, ondanks dat het een kruidentuin wordt genoemd, ook erg geschikt voor grotere groenten planten, zoals struiktomaten planten en komkommer planten.

Merk: Woodvision

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 80 x 50 cm

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER - 

Jardipolys Moestuinbak Kubis
Jardipolys Moestuinbak Kubis (tuinadvies.nl)

Jardipolys Moestuinbak Kubis

De modulaire Moestuinbak Kubis van Jardipolys is verkrijgbaar in twee versies, en kun op verschillende manieren in elkaar gezet worden. Hierdoor kan je zelf bepalen aan welke kant de verschillende niveaus zich zullen bevinden. Een model heeft een rek waar planten op kunnen klimmen, hierdoor is dit model ideaal om bijvoorbeeld erwten, bonen, kleine komkommer planten of kleine tomaten planten in te kweken. Door de grootte kun je hier veel in kweken, zonder dat je erg veel ruimte verliest. Deze moestuinbak is dus ideaal voor de wat serieuzere hobby kwekers!

Merk: Jardipolys

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER (Zonder rek) - HIER (Met rek)

Outdoor Life Luxe Vierkante Meter Tuin
Outdoor Life Luxe Vierkante Meter Tuin (fonq.nl)

Outdoor Life Luxe Vierkante Meter Tuin

De Luxe Vierkante Meter Tuin van Outdoor Life is gemaakt van hout van een hoge kwaliteit en voorzien van extra stevige hoek profielen. Hierdoor gaat deze vierkante meter moestuinbak een langere tijd mee. Deze moestuinbak is al in 16 vakken verdeeld, waardoor je precies weet hoeveel je kunt kweken in de moestuin.

Merk: Outdoor Life

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x 20 cm

Materiaal: Larixhout

Prijs: $

Verkooppunten: HIER 

Woodvision Mini Garden Vierkante Meter
Woodvision Minigarden Vierkante Meter (blokhutvillage.nl)

Woodvision Minigarden Vierkante Meter

De Woodvision Minigarden Vierkante Meter is een simpele moestuin verhoging gemaakt van Douglas hout en metalen elementen. Hierdoor is deze bak van hoge kwaliteit, en blijft hij lang mooi, als je uiteraard af en toe wat onderhoud pleegt aan het hout. 

Merk: Woodvision

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x 20 cm

Materiaal: Douglas hout

Prijs: $

Verkooppunten: HIER

Woodvision Douglas Mini Garden Hoekmodel
Woodvision Douglas Mini Garden Hoekmodel (nubuiten.nl)

Woodvision Douglas Mini Garden Hoekmodel

De Douglas Mini Garden Hoekmodel van Woodvision is een leuke vierkante meter moestuinbak met drie hoogtes. De hoogste laat is 60 cm hoog, en hierdoor goed te gebruiken om bijvoorbeeld aardappels of tomaten in te kweken. Deze moestuinbak is afgewerkt met extra metalen planten voor extra stevigheid. Hierdoor kunnen de kinderen naast de moestuin ook nog gezellig in de weer met fietsen en ballen (uiteraard moet je dan planten kiezen die tegen een stootje kunnen).

Merk: Woodvision

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x 60 cm

Materiaal: Douglas hout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER - HIER

Forest Style Moestuinbak Papyrus
Forest Style Moestuinbak Papyrus (tuinadvies.nl)

Forest Style Moestuinbak Papyrus

De moestuinbak Papyrus van Forest Style heeft een binnenmaat van 1m2 en is 27 hoog. Hierdoor kan je er veel kleinere moestuinplanten in kwijt. De moestuinbak is al onderverdeeld in 4 vakken van 25cm2.

Merk: Forest Style

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x 27 cm

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER

Elephant Trendline Tuinkist
Elephant Trendline Tuinkist (nubuiten.nl)

Elephant Trendline Tuinkist

De Tuinkist uit de Trendline serie van Elephant is een handige tool als je snel en eenvoudig een verhoogde moestuin wilt maken op een kaal stukje grond. De hippe white wash look past prima in een moderne tuin. De Tuinkist is verkrijgbaar in twee maten, 120x80x19.5cm en 80x60x19.5cm, waardoor je veel controle hebt over de grootte van je moestuin.

Merk: Elephant

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Vurenhout

Prijs: $

Verkooppunten: HIER 

Hillhout Minigarden Hoekmodel
Hillhout Minigarden Hoekmodel (nubuiten.nl)

Hillhout Minigarden Hoekmodel

Hillhout zijn Minigarden Hoekmodel is een prima moestuinbak voor op een stukje kale aarde of op een stukje saaie bestrating. De Minigarden wordt namelijk geleverd met worteldoek, hierdoor kan hij ook op een stukje minder mooie bestrating geplaatst worden. Doordat worteldoek geen water met daarin eventueel plantenvoeding in opgelost tegenhoudt, is het niet aan te raden om deze bak op een mooi stukje bestrating te zetten, omdat er een kans is dat je dan vlekken krijgt. Verder is deze moestuinbak handig omdat het een hoog, middel en laag gedeelte heeft. Hierdoor kun je verschillende soorten planten kweken zonder onnodig veel grond te hoeven gebruiken.

Merk: Hillhout

Afmeting kweekbak (L x B x H): 96 x 96 x 40 cm

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER - HIER

Garden Plus Moestuinbak Nikita
Garden Plus Moestuinbak Nikita (tuinadvies.nl)

Garden Plus Moestuinbak Nikita

De moestuinbak Nikita van Garden Plus is net geen vierkante meter groot. De verschillende hoogte niveaus van deze moestuinbak zorgen er wel voor dat je veel verschillende soorten groenten kunt kweken. De hoogste hoogte is namelijk 36 cm, hierin kun je bijvoorbeeld kolen, tomaten, zonnebloemen of mais in kweken.

Merk: Garden Plus

Afmeting kweekbak (L x B x H): 93 x 93 x 36 cm

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $

Verkooppunten: HIER

Noor Verhoogd Kweekbed XL
Noor Verhoogd Kweekbed XL (bol.com)

Noor Verhoogd Kweekbed XL

Het verhogen kweekbed XL van Noor heeft een hoogte van 40 cm. Hierdoor kun je veel verschillende soorten groenten in deze moestuinbak kweken, ook wanneer deze op de bestrating staat.  

Merk: Noor

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x 40 cm

Materiaal: Vurenhout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER

VidaXL Plantenbak Grenenhout
VidaXL Plantenbak Grenenhout (vidaxl.nl)

VidaXL Plantenbak Grenenhout

De grenenhouten plantenbak van VidaXL is zeer robuust. Het is een echte vierkante meter moestuinbak van 1m x 1m. De hoogte is 70 cm, waardoor de bak ook geschikt is voor kleine fruitboompjes of struikjes. Hierdoor kun je nog veel meer soorten kweken dan in een standaard formaat vierkante meter moestuinbak. 

Merk: VidaXL

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x 70 cm

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER

Elephant Trendline Moestuinkader
Elephant Trendline Moestuinkader (nubuiten.nl)

Elephant Trendline Moestuinkader

Wanneer je net als we de neiging hebt om te veel per vak te planten, dan is deze moestuinkader uitmate geschikt voor jou. Dit frame plaats je op een stukje grond, zodat je een verhoogde moestuinbak krijgt. In het frame zijn vakjes gemaakt, zodat je precies weet waar je het volgende plantje kunt neerzetten. De vakjes zijn niet heel groot, ongeveer 30 x 30 cm, daarom is dit moestuinkader vooral geschikt voor het kweken van kleinere planten. Denk dan bijvoorbeeld aan salade groentes (sla, spinazie, Parijse wortels, radijs, lente uit) en aan kruiden.

Merk: Elephant

Afmeting kweekbak (L x B x H): 120 x 120 x 22 cm

Materiaal: Vurenhout

Prijs: $

Verkooppunten: HIER

Jardipolys Vierkante Meter Moestuinbak
Jardipolys Vierkante Meter Moestuinbak (tuinadvies.nl)

Jardipolys Vierkante Meter Moestuinbak

De vierkante meter moestuinbak van Jardipolys is een goedkope oplossing wanneer je naar een simpele verhoogde moestuinbak zoekt. De bak heeft een oppervlakte van 1m2 en is 18 cm hoog. 

Merk: Jardipolys

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x 18 cm

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $

Verkooppunten: HIER 

Hillhout Minigarden Vierkante Meter
Hillhout Minigarden Vierkante Meter (nubuiten.nl)

Hillhout Minigarden Vierkante Meter

De Vierkante Meter Minigarden van Hillhout is verkrijgbaar in twee maten: Als echte vierkante meter moestuinbak van 1m x 1m en als grote vierkante meter moestuinbak van 1.2m x 1.2m. Hierdoor kun je extra veel kweken in de moestuinbak! Beide bakken zijn 20 cm hoog, hierdoor kun je er altijd kleine moestuinplanten in zetten, en wanneer deze op een stukje volle grond wordt geplaatst ook grotere planten. Plaats je een vierkante meter moestuinbak met open bodem op de volle grond, dan help je je planten erg door de grond eronder eerst los te maken.

Merk: Hillhout

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100/120 x 100/120 x 20 cm

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $

Verkooppunten: HIER (1.2m) - HIER (1m)

Talen Tools Mijn Eerste Moestuin
Talen Tools Mijn Eerste Moestuin (tuinexpress.nl)

Talen Tools Mijn Eerste Moestuin

Mijn Eerste Moestuin van Talen Tools is een leuk, niet te duur verhoogde moestuinbak setje voor kinderen. De bak heeft een vrolijke groene kleur. De bak is niet te groot, maar 58cm2. Hierdoor is hij ideaal voor wat jongere kinderen. Er wordt ook nog een overkapping bij geleverd, waardoor de groenten in de moestuin beschermd zijn tegen slecht weer en insecten. Hierdoor is de kans op een goede oogst een stuk hoger.

Merk: Talen Tools

Afmeting kweekbak (L x B x H): 58 x 58 x 13,5 cm

Materiaal: Kunststof

Prijs: $

Verkooppunten: HIER HIER

Elephant Trendline Stapelbare Moestuin
Elephant Trendline Stapelbare Moestuin (nubuiten.nl)

Elephant Trendline Stapelbare Moestuin

De Stapelbare Moestuin van Trendline zorgt ervoor dat je planten met verschillende wortelsystemen kunt kweken. In het lage gedeelte kun je kleine plantjes, zoals sla en radijzen kweken. In het hogen gedeelte kan je bijvoorbeeld je pastinaken zetten. Daarnaast zorgt het hoogte verschil natuurlijk ook voor een leuk, speels effect in de tuin. De totale oppervlakte van deze bak 1 m2, die dan in drie hoogte niveaus is opgedeeld.

Merk: Elephant

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x ? cm

Materiaal: Douglas hout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER 

VidalXL Plantenbak
VidalXL Plantenbak (vidalxl.nl)

VidalXL Plantenbak

Deze plantenbak van VidalXL is lekker groot met een oppervlakte van 1m x 1,5m en een hoogte van 40 cm. Hierdoor kun je veel verschillende groenten in deze moestuinbak kweken. Deze bak is dus een must wanneer je ondergrond minder geschikt is voor het kweken van groenten! Deze bak is ook in een kleinere versie verkrijgbaar. De bak is al onderverdeeld in 9 vakken, waardoor je eenvoudig kunt zien waar er nog een plantje past.

Merk: Elephant

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Naaldhout

Prijs: $

Verkooppunten: HIER - HIER (Groot) - HIER (Klein)

Vilmorin Moestuinbak in Trapvorm
Vilmorin Moestuinbak in Trapvorm (tuinadvies.nl)

Vilmorin Moestuinbak in Trapvorm

Wanneer je graag een speelse tuin hebt, dan is een moestuinbak met verschillende lagen een leuke toevoeging. Deze trapvormige moestuinbak van Vilmorin heeft drie niveaus, waarvan de hoogste 40 cm is.

Merk: Vilmorin

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 75 x 40 cm

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $

Verkooppunten: HIER 

VidaXL Zeshoekige Schanskorf Plantenbak
VidaXL Zeshoekige Schanskorf Plantenbak (vidaxl.nl)

VidaXL Zeshoekige Schanskorf Plantenbak

De Zeshoekige Schanskorf plantenbakken van VidaXL zijn zeer geschikt voor in een speelse tuin. De schanskorf kun je vullen met bijvoorbeeld stenen of glasblokken. Vervolgens vul je het kweekbak gedeelte met grond. Je bent dan klaar om te beginnen met kweken!

Merk: VidaXL

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Staal

Prijs: $/$$

Verkooppunten: HIER 

Westwood Douglas Luxe Vierkante Meter
Westwood Douglas Luxe Vierkante Meter (nubuiten.nl)

Westwood Douglas Luxe Vierkante Meter

De Douglas Luxe Vierkante Meter moestuinbak van Westwood is net iets mooier afgewerkt dan de meeste goedkopere moestuin verhogingen voor op de volle grond. Deze bak is afgewerkt met metalen hoeken, zodat de bak extra stevig is. Daarnaast zitten er latjes op, waardoor 16 vakken zijn gemaakt. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over plantafstand. De bak is wel maar 20 cm hoog, waardoor je ofwel de grond onder de moestuinbak goed moet losmaken en de worteldoek moet weglaten zodat je zowel grote en kleine plantjes kan kweken, of je gebruikt het worteldoek wel en beperkt je alleen tot wat kleinere moestuinplanten.

Merk: Westwood

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x 20 cm

Materiaal: Douglas hout

Prijs: $

Verkooppunten: HIER

VidaXL Plantenbak voor Buiten
VidaXL Plantenbak voor Buiten (vidaxl.nl)

VidaXL Plantenbak voor Buiten

Als je op zoek bent naar een grote, verhoogde moestuinbak voor in de tuin, dan zijn deze plantenbakken van VidaXL een uitkomst. De bakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en verkrijgbaar in een hoogte van 48 cm of 96 cm. Hierdoor kun je de hoogte van de kweekbedden aanpassen aan de soort planten die je graag wilt gaan kweken.

Merk: VidaXL

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $$/$$$

Verkooppunten: HIER

Nature Vierkante Meter Moestuin van Gerecycleerd Kunststof
Nature Vierkante Meter Moestuin van Gerecycleerd Kunststof (tuinexpress.nl)

Nature Vierkante Meter Moestuin van Gerecycleerd Kunststof

Wanneer je op zoek bent naar een kunststof moestuin verhoging, dan is deze vierkante meter moestuinbak van Nature wat voor jou. De bak is precies 1m2 en 19 cm hoog. Hierdoor is de moestuinbak vooral geschikt als verhoging van een bodem met een goede grond kwaliteit waarin de wortels van je moestuinplantjes verder kunnen groeien.

Merk: Nature

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x 19 cm

Materiaal: Kunststof

Prijs: $

Verkooppunten: HIER HIER

Nature Kweekbak Wilgentenen
Nature Kweekbak Wilgentenen (tuinartikelentotaal.nl)

Nature Kweekbak Wilgentenen

Wanneer je liever geen strakke houten of kunststof moestuinbak hebt, dan is deze kweekbak wat voor jou. De Nature Kweekbak Wilgentenen is namelijk gemaakt van gevolgen wilgentenen. Hierdoor heeft deze een landelijke uitstraling. Door het folie binnenin de bak kun je deze kweekbak zowel op een stukje grond als op een stukje bestrating zetten.

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x 25 cm

Materiaal: Wilgentenen

Prijs: $

Verkooppunten: HIER  


MOESTUINBAKKEN MET LAGE KWEEKBAKKEN

De hoogte van de kweekbak, het gedeelte van de moestuinbak waarin je de aarde doet, bepaald voor een groot deel wat je kunt kweken. In deze rubriek vindt je moestuinbakken met een bodemplaat waarvan de hoogte kweekbak maximaal 25 cm is. Dit betekent dat deze moestuinbakken vooral geschikt zijn voor salade groentes (sla, spinazie, andere bladgroenten, radijzen, Parijse wortels en lente uien) en klein blijvende kruiden (peterselie, bieslook, koriander, kruipende tijm). Wanneer je bijvoorbeeld paprika's, tomaten, courgettes, komkommers, kolen of andere grote moestuinplantjes wilt kweken, dan kun je beter een moestuinbak met een diepere kweekbak nemen.


Om een idee te krijgen van de prijs zetten we $ tekentjes bij elke bak:

$ betekend ongeveer onder de 50 euro, $$ betekend tussen de 50 en 100 euro, $$$ betekend boven de 100 euro. Uiteraard kunnen de prijzen per winkel, per uitvoering en per seizoen verschillen.

MOEStuintafel Moestuinbak
MOEStuintafel Moestuinbak (bol.com)

MOEStuintafel Moestuinbak

De moestuinbakken van MOEStuintafel hebben uitneembare kweekbakken. Hierdoor kun je eenvoudig de moestuinbak leeggooien aan het einde van het seizoen. Helaas zijn de kweekbakken maar 17 cm diep, waardoor je alleen maar kleine moestuinplantjes in deze moestuinbakken kwijt kunt. De bakken zijn beschikbaar met en zonder poten.

Merk: MOEStuintafel

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Steigerhout

Prijs: $/$$

Verkooppunten: HIER

Woodvision Douglas Mini Garden op Poten
Woodvision Douglas Mini Garden op Poten (nubuiten.nl)

Woodvision Douglas Mini Garden Op Poten

De Douglas Mini Garden van Woodvision wordt standaard met poten geleverd. Daarnaast kun je er ook nog een klimplantenframe bij bestellen, zodat je niet aan de slag hoeft met stokken om je komkommers, erwten en bonen te laten klimmen. Het is helaas niet helemaal duidelijk wat de precieze hoogte van van de kweekbak is, maar we schatten dat deze rond de 25 cm is. De totale hoogte met poten is 80 cm, hierdoor zeer geschikt voor wat oudere kinderen en voor volwassenen, zeker voor volwassenen met een slechte rug!

Merk: Woodvision

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x 80 cm

Materiaal: Douglas hout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER (Moestuinbak) - HIER + HIER (Klimplantenframe)

Outdoor Life Products Kweekbak Mats
Outdoor Life Products Kweekbak Mats (nubuiten.nl)

Outdoor Life Products Kweekbak Mats

De Kweekbak Mats van Outdoor Life Products is verkrijgbaar in twee maten: Als een vierkant van 80 x 80 cm en als een rechthoek van 95 x 40 cm. De hoogte van de kweekbak is niet bekend, we schatten dat deze tussen de 20 en 30 cm ligt.

Merk: Outdoor Life Products

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Vurenhout

Prijs: $

Verkooppunten: HIER - HIER - HIER (Vierkant) - HIERHIERHIER - HIER (Rechthoekig)

Westwood Bloembak Level One PL3
Westwood Bloembak Level One (nubuiten.nl)

Westwood Bloembak Level One 

Wie graag een strakke moestuinbak op poten wilt, zit goed bij deze Level One PL3 bloembak van Westwood. Met poten is de bak 1.11m hoog en de kweekbak zelf is 20 cm hoog. Hierdoor is hij zeer geschikt om een strakke, design kruidenbak of salade bak van te maken. Doordat de bak van polyester is blijft deze lang in een goede staat en weegt het bijna niets. Dit laatste kan handig zijn wanneer je een moestuinbak zoek voor op balkon, omdat je dan minder rekening hoeft te houden met het maximale gewicht dat je balkon kan dragen.

Merk: Woodvision

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Polyester

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER HIER HIER

Woodvision Minigarden Robuust
Woodvision Minigarden Robuust (nubuiten.nl)

Woodvision Minigarden Robuust

De robuuste Minigarden verhoogde moestuinbak van Woodvision is een handige bak voor de beginnende kweker. De bak heeft een oppervlakte van 0,5m2. Hierdoor is hij erg geschikt voor kleinere tuinen en op balkons. De hoogte van de kweekbak zelf is niet bekend, maar we schatten dat deze rond de 25 cm is. Hierdoor is deze Minigarden vooral geschikt om salade groenten en kruiden in te kweken.

Merk: Woodvision

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 50 x ? cm

Materiaal: Grenenhout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER

Relaxdays Moestuintafel
Relaxdays Moestuintafel (bol.com)

Relaxdays Moestuintafel

De vrolijk gekleurde moestuintafel van Relaxdays is ideaal wanneer je niet zo veel ruimte hebt. De bak is vrij klein met een oppervlakte van 81,5 x 31 cm. Hierdoor is hij zeer geschikt om op een balkon bijvoorbeeld wat sla of kruiden te kweken.

Merk: Relaxdays

Afmeting kweekbak (L x B x H): 81,5 x 31 x 24 cm

Materiaal: Metaal

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER

Outdoor Life Products Kweekbak op Poten met Vaste Tafels
Outdoor Life Products Kweekbak op Poten met Vaste Tafels (nubuiten.nl)

Outdoor Life Products Kweekbak op Poten met Vaste Tafels

Wanneer je op zoek bent naar een wat hogere moestuinbak, dan kan deze Kweekbak met poten van Outdoor Life Products wat voor jou zijn. Deze kweekbak heeft aan de korte zijden een plateau waardoor je makkelijk voor je plantjes kan zorgen. Uiteraard zijn deze tafeltjes ook leuk om bijvoorbeeld een tuinbeeldje of andere decoratie op te zetten.

Merk: Outdoor Life Products

Afmeting kweekbak (L x B x H): 150 x 80 x ? cm

Materiaal: Hout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER

Thomas Wood Fiorella Plantenbak
Thomas Wood Fiorella Plantenbak (bol.com)

Thomas Wood Fiorella Plantenbak

De Fiorella plantenbak van Thomas Wood is een leuke design plantenbak die zowel binnen als buiten leuk staat. Je kunt er dan zowel buiten, in de lente en zomer, als binnen, in de herfst en winter, kruiden of salade groenten in kweken. Zo heb je veel profijt van je moestuinbak!

Merk: Thomas Wood

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Hout

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER

Esschert Planten- en Kweekbak op Wielen
Esschert Planten- en Kweekbak op Wielen (fonq.nl)

Esschert Planten- en Kweekbak op Wielen

De Esschert Planten- en Kweekbak op Wielen is handig wanneer je regelmatig de boel omgooit op het terras. De wielen maken dat je de bak eenvoudig een ander plekje kan geven. Door de grey wash look past deze moestuinbak goed in een moderne tuin.

Merk: Esschert

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Vurenhout

Prijs: $

Verkooppunten: HIER

Hillhout Elan Mini Moestuin
Hillhout Elan Mini Moestuin (nubuiten.nl)

Hillhout Elan Mini Moestuin

Dit is een kleine moestuinbak. De kweekbak is 80 cm bij 80 cm groot en 15 cm hoog. De pootjes die eronder zijn, zijn 10 cm hoog, waardoor de totale bak 25 cm hoog wordt. De bak is gemaakt van vurenhout, met daarin worteldoek. Het is niet helemaal duidelijk of er gaten in de bodem zitten waar overtollig water uit kan stromen.

Merk: Hillhout

Afmeting kweekbak (L x B x H): 80 x 80 x 15 cm

Materiaal: Vurenhout en worteldoek

Prijs: $

Verkooppunten: HIER 

VEertisign kweektafel
Vertisign Kweektafel (bol.com)

Vertisign Kweektafel

Wanneer je een industriële look wilt in de moestuin, dan zijn de kweekrekken en kweektafels van Vertisign een goede keuze. Deze moestuinbakken hebben 1, 2 of 3 kweeklagen, waardoor je veel meer op een kleine ruimte kunt kweken. Sommige moestuinbakken hebben ook nog eens stevige wielen eronder, waardoor je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. De bakken zelf zijn maar 17 cm diep, dus deze bakken zijn vooral goed wanneer je veel zachte kruiden (peterselie, bieslook, koriander, etc.) of sla wilt kweken.

Merk: Vertisign

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Staal

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER

Elho Green Basics Moestuin op Wielen
Elho Green Basics Moestuin op Wielen (fonq.nl)

Elho Green Basics Moestuin op Wielen

De Elho Grens Basics Moestuin op Wielen is een compacte moestuinbak, zeer geschikt voor wat kleinere tuinen of voor op een balkon. Er zitten wielen onder de bak, waardoor deze makkelijk weggereden kan worden. Doordat de hoogte 29 cm is, kan je er enkele wat grotere planten in kwijt, zoals paprika's. Daarnaast is de bak ideaal voor salade groenten en kruiden, zeker wanneer je de bak niet helemaal met grond vult.

Merk: Elho

Afmeting kweekbak (L x B x H): 76,5 x 58 x 29 cm

Materiaal: Kunststof

Prijs: $

Verkooppunten: HIER 

Cortenstaal Moestuinbak GREENS
Cortenstaal Moestuinbak GREENS (compleetgroen.nl)

Cortenstaal Moestuinbak GREENS

Wanneer je graag een stijlvolle moestuinbak wilt, dan is de Cortenstaal Moestuinbak GREENS wat voor jou. Deze moestuinbakken, met een afmeting van 0,6, 0,8, 1 en 1,2 vierkante meter, zijn gemaakt van een staalsoort die een roestlaagje aan de buitenkant vormt. Door het materiaal is deze bak wat minder geschikt voor jonge kinderen, maar voor volwassenen met wat oudere kinderen of zonder kinderen is deze moestuinbak erg leuk en stijlvol. 

Merk: -

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Corenstaal

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER 

Hillhout Minigarden
Hillhout Minigarden (nubuiten.nl)

Hillhout Minigarden met Poten

Hillhout heeft meerdere Minigarden moestuinbakken ontworpen die voorzien zijn van poten. De Minigarden Junior is 45 cm hoog en daardoor handig voor kinderen. Voor volwassenen zijn er verschillende modellen met een hoogte van 80 cm, waardoor je je rug bespaard, geen vuile knieën hoeft te krijgen, en waardoor je wat meer hoogte in de tuin of op het balkon kunt maken. Het is niet helemaal duidelijk wat de hoogte van de kweekbak is, maar deze zal waarschijnlijk rond de 25 cm zijn. Hierdoor zijn deze Minigardens vooral geschikt voor kruiden, salade groenten en aardbeien.

Merk: Hillhout

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $$/$$$

Verkooppunten: HIER (Junior) - HIER (Kweektafel met poten) - HIER - HIER (Groot met poten) - HIER (Klein met poten)

Nature Kweektafel Verhoogd
Nature Kweektafel Verhoogd (Tuinexpress.nl)

Nature Kweektafel Verhoogd

De Nature Kweektafel Verhoogd is een robuuste verhoogde moestuinbak. De kweekbak heeft een oppervlakte van 80 x 60 cm. De hoogte van de kweekbak is niet bekend, maar we schatten dat dit zo'n 25 cm is. Hierdoor is deze moestuinbak vooral geschikt voor kruiden en salade groenten. Onder de kweekbak bevindt zich een handige plak, waar je je moestuin spulletjes op kan opbergen.

Merk: Nature

Afmeting kweekbak (L x B x H): 80 x 60 x ? cm

Materiaal: Vurenhout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER - HIER HIER HIER


MOESTUINBAKKEN MET MEDIUM KWEEKBAKKEN

Voor iedereen die graag wat grotere moestuinplanten kweekt zijn kweekbakken met een hoogte van 25 tot 40 cm ideaal. In deze bakken kun je bijvoorbeeld tomaten, aubergines, komkommers, courgettes, pompoenen, wortels, bieten, pastinaken en nog veel meer moeiteloos kweken. Veel van de moestuinbakken in deze rubriek hebben extra handige eigenschappen, zoals opberg planken, poten of wieltjes. Het is daarom handig om voordat je een moestuin gaat kopen bedenkt of je de moestuinbak makkelijk wilt kunnen verplaatsen, of je graag op je knieën zit of toch liever staand werkt en waar je al je tuingereedschap gaat laten.


Om een idee te krijgen van de prijs zetten we $ tekentjes bij elke bak:

$ betekend ongeveer onder de 50 euro, $$ betekend tussen de 50 en 100 euro, $$$ betekend boven de 100 euro. Uiteraard kunnen de prijzen per winkel, per uitvoering en per seizoen verschillen.

Elephant Trendline Kweektafel
Elephant Trendline Kweektafel (nubuiten.nl)

Elephant Trendline Kweektafel

De robuuste Kweektafels van Trendline zijn een goede keus voor wat grotere kinderen en volwassenen die van moestuinieren houden. De kweekbak is waarschijnlijk rond de 30 cm diep en de totale hoogte van de bak is 80 cm. Onder de kweekbak vindt je ook nog een plank waar je eenvoudig je tuin spulletjes kan opbergen. Op die manier blijft alles netjes bij elkaar.

Merk: Elephant

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x ? cm

Materiaal: Vurenhout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER HIER

Herstera Kweektafel
Herstera Kweektafel (fonq.nl)

Hestera Kweektafel

De Kweektafels van Hestera zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en met en zonder wielen. Hierdoor kun je een verhoogde moestuinbak kiezen die bij jou past. De kweektafels met wielen zijn iets kleiner, namelijk 70 x 35cm, en de kweektafels zonder wielen iets groter, namelijk 100 x 40cm. 

Merk: Hestera

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Staal

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER HIER

ACD Easy Grow Kweektafel
ACD Easy Grow Kweektafel (tuinexpress.nl)

ACD Easy Grow Kweektafel

De verhoogde Easy Grow kweektafels van ACD komen in twee hoogtes. De hoogte van de kweekbak blijft hetzelfde, alleen de hoogte van de poten veranderd. De lage versie met een totale hoogte van 56 cm is ideaal voor jonge kinderen, terwijl de hoge versie van 80 cm beter is voor volwassenen en wat grotere kinderen.

Merk: ACD

Afmeting kweekbak (L x B x H): 58 x 78 x 28 cm

Materiaal: Ceder hout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER

Potmaat Plantenbak Banni
Potmaat Plantenbak Banni (designtuinmeubels.nl)

Potmaat Plantenbak Banni

Wanneer je een strakke look wilt zijn de Banni plantenbakken van Potmaat een mooie keuze. De bakken zijn gemaakt van polymeerbeton, waardoor ze een mooie, strakke betonlook hebben. De bakken zijn in verschillende maten en vormen te krijgen.

Merk: Potmaat

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Polymeerbeton

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER HIER (Rechthoekig) - HIER (Rond)

Exit Aksent Kweektafel
Exit Aksent Kweektafel (nubuiten.nl)

Exit Aksent Kweektafel

In de Aksent lijn van Exit vindt je drie moestuinbakken die speciaal zijn ontwikkeld voor jonge kinderen. De Aksent Trapezium M is een langwerpige moestuinbak van 115 cm lang, 28 cm breed en 60 cm hoog. Deze is ideaal voor 1 of 2 jongere kindjes of voor ouders die niet heel veel ruimte hebben. De Aksent L heeft een kweekbak van 81 cm bij 31 cm bij 26 cm en heeft een totale hoogte van 50 cm. Deze moestuin is hierdoor ideaal voor 1 kindje. De Aksent XL heeft een kweekbak van 81 cm bij 100 cm bij 26 cm. Hierdoor is deze moestuin ideaal voor wat oudere kindjes die al wat meer plantjes aan kunnen, of voor gezinnen met 2 of 3 jonge kinderen die gezellig samen willen leren moestuinieren. 

Merk: EXIT

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Hout

Prijs: $$/$$$

Verkooppunten: HIER - HIER HIER (M) - HIERHIER - HIER (L) - HIERHIER - HIER - HIER (XL) - HIER

Promadino Verhoogde Kweekbak
Promadino Verhoogde Kweekbak (tuinadvies.nl)

Promadino Verhoogde Kweekbak

De Prominado Verhoogde Kweekbak is verkrijgbaar in drie kleuren: onbehandeld, honingbruin en antraciet. De moestuinbakken hebben een oppervlakte van 0,5m2 en zijn voorzien van poten. Het is niet duidelijk hoe hoog de kweekbak is. De totale hoogte met poten is 80 cm. 

Merk: Promadino

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 50 x ? cm

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER (onbehandeld) - HIER (honingbruin) - HIER (antraciet) - HIER

Gardival Venice Moestuinbak
Gardival Venice Moestuinbak (nubuiten.nl)

Gardival Venice Moestuinbak

Gardival heeft een stevige, grenen houten moestuinbak gemaakt die zowel met als zonder poten verkrijgbaar is. De bakken hebben een betonplexplaat aan de binnenzijden. Hierdoor is de kans kleiner dat je tegels vlekken krijgen door de oplosbare deeltjes in de aarde of door vloeibaar plantenvoeding. De precieze hoogte van de kweekbak is niet bekend, maar we verwachten dat deze ongeveer 35 cm is.

Merk: Gardival

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER (Op poten) - HIER (Zonder poten)

Elho Green Basics XXL Kweektafel
Elho Green Basics XXL Kweektafel (blokker.nl)

Elho Green Basics XXL Kweektafel

Elho staat erom bekend goede producten te leveren. Dat is ook nu weer het geval. De Elho Green Basics XXL Kweektafel is ondanks zijn redelijke prijs toch van goede kwaliteit en mooi afgewerkt. De hoogte van de kweekbak is niet bekend, maar we schatten dat deze rond de 30 cm is. Hierdoor is deze ideaal voor wat kleinere moestuinplanten. Er wordt standaard een kap bij geleverd, waardoor je je plantjes eerder buiten kan uitplanten.

Merk: Elho

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Kunststof

Prijs: $

Verkooppunten: HIER - HIER HIER

Royal Well Planter-on-Wheels
Royal Well Planter-on-Wheels (nubuiten.nl)

Royal Well Planter-on-Wheels

Royal Well staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Ook deze verhoogde Planter-on-Wheels moestuinbak is gemaakt van stevig vurenhout. Het voordeel van deze moestuinbak is dat de bak niet alleen op poten staat, maar ook nog eens wielen heeft. Hierdoor kun je de bak makkelijk verplaatsen als je bijvoorbeeld een tuinfeestje hebt. De hoogte van deze kweekbak is niet precies bekend, waarschijnlijk is deze rond de 35 cm.

Merk: Royal Well

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER HIER HIER - HIER (Klein) - HIER (Groot)

Haxnicks Vigoroot Kweektafel
Haxnicks Vigoroot Kweektafel (tuinadvies.nl)

Haxnicks Vigoroot Kweektafel

De Vigoroot kweektafel van Haxnicks heeft een ingebouwd waterreservoir dat de ontwikkeling van de wortels stimuleert. Het is niet helemaal duidelijk hoe hoog de kweekbak is, maar we verwachten dat deze rond de 30 cm zal zijn. Doordat deze kweektafel van licht materiaal is gemaakt, is het een handige moestuinbak voor op een balkon. Naast de kweektafel zelf wordt er ook een cover mee geleverd, waardoor je, zeker wanneer je een omheinde tuin met weinig wind hebt, exotische gewassen kunt kweken!

Merk: Haxnicks

Afmeting kweekbak (L x B x H): 80 x 33 x ? cm

Materiaal: Kunststof

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER

Platte Kuip
Platte Kuip (voertonnen.nl)

Platte Kuip

Een kunststof platte kuip is een goede budget optie wanneer je op zoek bent naar een grote moetuinbak. De kuip is 32 cm hoog, waardoor je er vooral salade groenten, paprika's en aubergines, struik tomatenplanten en kruiden in kunt kweken. 

Merk: -

Afmeting kweekbak (L x B x H): 88 x 32 cm

Materiaal: Kunststof

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER

Elephant Trendline Kweektafel Krib
Elephant Trendline Kweektafel Krib (nubuiten.nl)

Elephant Trendline Kweektafel Krib

Een kweektafel in de vorm van een krib, zoals die van elephant, heeft het voordeel dat je zowel planten met een klein als met een groter wortelstelsel kunt kweken, zonder onnodig veel grond te houden gebruiken. In het midden is deze bak een stuk dieper, we schatten zo'n 30 cm, en aan de zijkanten een stuk minder diep. Hierdoor kun je het midden gebruiken voor kleine uien en wortels, en de buitenkanten voor bijvoorbeeld sla en spinazie.

Merk: Elephant

Afmeting kweekbak (L x B x H): 120 x 50 x ? cm

Materiaal: Douglas hout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER

Esschert Planten en kweekbak met klimtouw
Esschert Planten- en Kweekbak met Klimtouw (fonq.nl)

Esschert Planten- en Kweekbak met Klimtouw

De Esschert Planten- en Kweekbak met Klimtouw heeft een mooie uitstraling door de steigerhouten look van het hout. Achter in de bak zit een klimhulp, wat handig is wanneer je bijvoorbeeld erwten of bonen wilt kweken. 

Merk: Esschert

Afmeting kweekbak (L x B x H): 82 x 43 x ? cm

Materiaal: Vurenhout

Prijs: $$

Verkooppunten: HIER

Kweekbak Blank Steigerhout
Kweekbak Blank Steigerhout (bol.nl)

Kweekbak Blank Steigerhout

Deze kweekbak van tijgerhout is erg robuust met zijn 155 x 65 cm oppervlakte. De bak is al ingedeeld in 10 vakken, waardoor je snel ziet hoeveel planten er nog in de moestuin kunnen groeien. 

Merk: -

Afmeting kweekbak (L x B x H): 155 x 65 x ? cm

Materiaal: Steigerhout

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER

Sauvic Luxe Kweektafel
Sauvic Luxe Kweektafel (bol.nl)

Sauvic Luxe Kweektafel

De luxe kweektafels van Sauvic zijn verkrijgbaar op hoge en lage poten. De kweekbakken hebben een oppervlakte van 150 x 50 cm en zijn 30 cm hoog. Hierdoor kun je een veel soorten moestuinplantjes kwijt in deze moestuinbakken. 

Merk: Sauvic

Afmeting kweekbak (L x B x H): 150 x 50 x 30 cm

Materiaal: Staal

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER

Kweektafel Anti-Slak
Kweektafel Anti-Slak (bol.nl)

Kweektafel Anti-Slak

Deze kweektafel belooft je moestuin te beschermen tegen vervelende slakken. Daarnaast is de bak lekker groot, namelijk 140 x 60 cm en 30 cm hoog. Door de poten onder de bak kun je lekker in de moestuin werken zonder dat je last krijgt van je knieën of van je rug. Ook wanneer je bijvoorbeeld konijnen in de tuin hebt is deze moestuinbak handig, want door de hoge poten kunnen ze niet van je zelf gekweekte sla eten!

Merk: -

Afmeting kweekbak (L x B x H): 140 x 60 x 30 cm

Materiaal: ?

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER


MOESTUINBAKKEN MET HOGE KWEEKBAKKEN

In deze rubriek vindt je moestuinbakken die een kweekbak hebben met een hoogte van meer dan 40 cm. Deze bakken zijn ideaal voor moestuinplanten die erg groot worden, zoals extra grootte ui, wortel, prei of pastinaak, of bijvoorbeeld artisjok planten. Sommige van de baken in deze rubriek zijn 1 meter hoog. In deze bakken zou je bijvoorbeeld ook patio of zuil fruitboompjes kunnen plaatsen. Op die manier kun je dan zowel groenten als fruit in jouw eigen moestuinbak kweken!


Om een idee te krijgen van de prijs zetten we $ tekentjes bij elke bak:

$ betekend ongeveer onder de 50 euro, $$ betekend tussen de 50 en 100 euro, $$$ betekend boven de 100 euro. Uiteraard kunnen de prijzen per winkel, per uitvoering en per seizoen verschillen.

Talen Staphorst Vuren Bloembak
Talen Staphorst Vuren Bloembak (nubuiten.nl)

Talen Staphorst Vuren Bloembak

De vuren bloembak van Talen Staphorst is erg groot: Hij heeft namelijk een oppervlakte van een vierkante meter en een hoogte van 80 cm of 100 cm. Op die manier kun je het kweken van kleine groenten planten, zoals sla, combineren met het kweken van een zuil fruitboom. Deze bak is gemaakt van vurenhout met een dikte van bijna 5 cm. Hierdoor is deze vierkante meter moestuinbak bestand tegen een stootje, en dus ideaal voor wat grotere kinderen die ook graag in de tuin spelen.

Merk: Talen Staphorst

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x 80/100 cm

Materiaal: Vurenhout

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER (80 cm) - HIER (100 cm)

VegTrug
VegTrug (tuinadvies.nl)

VegTrug

De bekende VegTrug is een moestuinbak met een goede kwaliteit. Het diepste gedeelte van de VegTrug is ongeveer 42 cm. Hierdoor kun je in het midden grote planten kweken, zoals mais, tomaten en grote kolen planten. Aan de zijkanten kweek je juist wat kleinere moestuinplanten, zoals sla en spinazie. De VegTrug heeft inmiddels vele uitbreiding modules, zoals frames om insectengaas of isolatie folie overheen te spannen.

Merk: Vegtrug

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten x 42 cm

Materiaal: Vurenhout

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER HIER HIER

Weka Professionele Moestuinbak
Weka Professionele Moestuinbak (nubuiten.nl)

Weka Professionele Moestuinbak

Weka heeft drie verschillende grote moestuinbakken ontwikkeld. Deze bakken zijn groot, afhankelijk van de uitvoering hebben ze zo'n 1 a 2 m2 kweek ruimte. Daarnaast zijn ze diep, zo'n 80 cm. Hierdoor kun je niet alleen tomaten, komkommers, pompoenen en courgettes kweken, maar kun je ook aan de slag met mini-fruitboompjes. Sommige modellen hebben ook nog eens een handig opbergvak, waardoor je moestuin spulletjes mooi uit het zich blijven. De bakken zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor deze in bijna elke stijl tuin passen!

Merk: Weka

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Sparren hout

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER

Groeibed
Groeibed (tuinadvies.nl)

Groeibed

Dit groeibed is extra groot, namelijk 1.2m2 en heeft een diepte van 50 cm. Hierdoor kun je veel verschillende soorten groenten kweken in deze moestuinbak. Het is niet helemaal duidelijk wat het merk van deze moestuinbak is. Daarnaast is het ook niet helemaal duidelijk of het een open of gesloten bodem heeft. Vraag dus even na bij de verkoper of deze bak wel aan jou eisen voldoet!

Merk: -

Afmeting kweekbak (L x B x H): 120 x 120 x 50 cm

Materiaal: Kunststof

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER

Forest Style Kweektafel Marilou
Forest Style Kweektafel Marilou (tuinadvies.nl)

Forest Style Kweektafel Marilou

De verhoogde kweektafel Marilou van Forest Style is ideaal voor het kweken van struik tomatenplanten, kruiden, bladgroenten en kleine wortelgroenten. De bak is 27 hoog en hierdoor vooral geschikt voor planten met een wat kleiner wortelstelsel. De totale hoogte van de moestuinbak met poten is 80 cm.

Merk: Forest Style

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x 27 cm

Materiaal: Grenen hout

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER

Westwood Polyester Bloembak Bellis
Westwood Polyester Bloembak Bellis (nubuiten.nl)

Westwood Polyester Bloembak Bellis

De ronde, grote bloembak Bellis van Westwood is ideaal voor als je liever geen rechte, strakke lijnen in de tuin willen, maar toch graag een moestuinbak gebruiken. Deze ronde, polyester bloembakken hebben namelijk het ideale formaat om een vierkante meter moestuin in te beginnen, ze hebben namelijk een doorsnede van 80, 100, 120 of 150 cm en zijn 60 cm hoog. Hierdoor kun je ook wat grotere moestuinplanten, zoals een artisjok plant, in deze bloembak kweken.

Merk: Westwood

Afmeting kweekbak (L x B x H): 80/100/120/150 cm x 60 cm

Materiaal: Polyester

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER

Gabion Plantenbakken
Gabion Plantenbakken (vidaxl.nl)

Gabion Plantenbakken

De schanskorf plantenbakken van Gabion zijn een ideale oplossing voor hobby tuinders die op een snelle manier, strakke verhoogde plantenbakken in hun tuin willen. De korven kunnen gevuld worden met verschillende soorten materialen waardoor ze in bijna elke soort tuin tot hun recht komen. De bakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, mee meeste zijn vrij groot. Hierdoor kun je niet alleen groenten en kruiden kweken, maar ook kleine fruitboompjes.

Merk: Gabion

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Staal

Prijs: $$/$$$

Verkooppunten: HIER

PM Plantenbak Andes
PM Plantenbak Andes (tuinvoordeel.eu)

PM Plantenbak Andes

De Andes plantenbakken van cortenstaal kunnen geleverd worden met of zonder bodem en met wielen. Hierdoor kun je zelf kiezen of je ze op de volle grond plaatst of dat je ze op een stukje bestrating plaatst. De bakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Merk: PM

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Cortenstaal

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER

Steigerhouten Bloembak Rechthoekig
Steigerhouten Bloembak Rechthoekig (designtuinmeubels.nl)

Steigerhouten Bloembak Rechthoekig

De Steigerhouten Bloembak Rechthoekig is een mooie, grote moestuinbak gemaakt van steigerhout. Hierdoor past deze prima in een moderne tuin. De moestuinbak heeft een oppervlakte van 0.75m2 en een diepte van 60 cm.

Merk: -

Afmeting kweekbak (L x B x H): 150 x 50 x 60 cm

Materiaal: Steigerhout

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER

Westwood Aluminium Bloembak Florida
Westwood Aluminium Bloembak Florida (nubuiten.nl)

Westwood Aluminium Bloembak Florida

De Aluminium bloembakken van Westwood zijn verkrijgbaar in zeer veel maten. Zo kun je er een "echte" vierkante meter moestuinbak vinden van 100 x 100 x 40 cm, maar ook veel grotere bakken van 140 x 140 x 80 cm, en veel kleinere bakken van 40 x 40 x 40 cm. Op die manier kun je verschillende bakken combineren in de tuin, zodat alles een mooi geheel blijft. Zeker wanneer je met bijvoorbeeld kleine fruitbomen wilt werken in de moestuin, is dit een goede keuze, omdat er ook bakken zijn van 1 meter hoog. Doordat de bak is gemaakt van aluminium is hij vrij licht, waardoor je hem gemakkelijk kan verplaatsen zodra de grond eruit gehaald is.

Merk: Westwood

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Aluminium

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER HIER

Geroba Plantenbak Artesa
Geroba Plantenbak Artesa (warentuin.nl)

Geroba Plantenbak Artesa

Wanneer je opzoek bent naar een grote vierkante meter moestuinbak, om bijvoorbeeld kleine patio fruitboompjes in te planten, dan is de plantenbak Artesa van Geroba wat voor jou. Deze roestkleurige plantenbak is 1m2 groot en heeft een hoogte van 80 cm. Dit is ideaal om enkele kleine fruitboompjes in te planten met daaromheen wat lekkere kruiden of bijvoorbeeld aardbeien plantjes. Zo maak je je eigen mini-fruitgaard.

Merk: Geroba

Afmeting kweekbak (L x B x H): 100 x 100 x 80 cm

Materiaal: Corten Staal

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER

Westwood Aluminium Bloembak Florida
Westwood Aluminium Bloembak Florida (nubuiten.nl)

Westwood Polyester Bloembak Buxus

Wanneer je een grote moestuinbak wilt, waar je bijvoorbeeld ook enkele kleine fruitboompjes of in het midden een grote vijgenboom of olijfboom in kwijt wilt, dan is de Polyester Bloembak Buxus van Westwood zeer geschikt. Uiteraard moet je hiervoor wel een groot budget hebben… Zeker voor grote tuinen kan deze plantenbak erg mooi staan, met een Mediterrane boom in het midden en eromheen heerlijke kruiden zoals rozemarijn, tijm en salie. 

Merk: Westwood

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Aluminium

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER HIER HIER

Robusto Plantenbak
Robusto Plantenbak (designtuinmeubels.nl)

Robusto Plantenbak

De Robusto plantenbakken gemaakt van stijgerhout zijn verkrijgbaar in verschillende, grote maten. Je kunt een vierkante meter moestuinbak kiezen van 1m x 1m x 1m of een moestuinbak met een grote oppervlakte en een diepte van 40 of 60 cm. Daarnaast kun je er voor kiezen om wielen bij de moestuinbak te bestellen, zodat je de bak eenvoudig kan wegrijden.

Merk: -

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Stijgerhout

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER

BacSac BacSquare
BacSac BacSquare (fonq.nl)

BacSac BacSquare

De BacSquare zakken van BacSac zijn vooral handig voor part-time moestuin fanaten. In de zomer kun je deze zak vullen met grond en lekkere tomaten, komkommers, courgettes en andere groenten kweken. In de winter haal je de grond eruit, en vouw je de zak op. Door de hoogte van 60 cm kun je veel verschillende soorten groenten in deze zakken telen.

Merk: BacSac

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Geotextiel

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER

PM Houten Bloembak Sevilla
PM Houten Bloembak Sevilla (tuinvoordeel.eu)

PM Houten Bloembak Sevilla

Wanneer je op zoek bent naar een grote, diepe moestuinbak, dan zijn de Sevilla bloembakken van hardhout aan te bevelen. De bakken zijn beschikbaar in verschillende maten. Je kunt er ook wielen onder laten zetten, waardoor je de bak eenvoudig ergens anders zet.

Merk: PM

Afmeting kweekbak (L x B x H): diverse maten

Materiaal: Garapa hardhout

Prijs: $$$

Verkooppunten: HIER HIER HIER


VERHOOGDE MOESTUINBAKKEN OP POTEN

Verhoogde moestuinbakken op poten hebben veel voordelen. Ten eerste zijn je planten beter beschermd tegen insecten en andere dieren. Zo zullen slakken bijvoorbeeld meer moeite hebben om in een verhoogde moestuinbak te klimmen. Ten tweede kun je in de moestuin werken zonder dat je hoeft te bukken, door de knieën moet gaan of op de knieën moet zitten. Zeker wanneer je last hebt van rugpijn of van je gewrichten is dit een uitkomst. Ten derde kan een verhoogde moestuin wat hoogte verschillen in de tuin aanbrengen, waardoor deze er wat speelser uit ziet.

Bij het aanschaffen van een moestuinbak op poten is het belangrijk om over de volgende punten na te denken:

 • Wanneer je graag een verhoogde moestuinbak wilt, is het belangrijk om even goed te kijken hoe hoog de kweekbak is (het deel waar je de aarde in doet). Veel moestuinbakken op poten hebben helaas een hele ondiepe kweekbak, waardoor je vrij beperkt bent in de soorten groenten die je kunt kweken.
 • De totale hoogte van de moestuinbak bepaald wat je werkhoogte is. Hierbij is het belangrijk om te bepalen of je vooral zittend of staand gaat werken.
  • Bij een zittende positie is het belangrijk at je stoel onder de bak kan schuiven, anders zit je nog met een verkeerd gebogen rug te werken. Om een goede hoogte te bepalen kun je even op een stoel gaan zitten die je zou willen gaan gebruiken. Meet eerst de ruimte tussen de grond en je boven benen op. Dit is de minimale hoogte van de onderkant van de bak (e.g. zodat je met het bovenlichaam tegen de moestuinbak aan kunt gaan zitten). Meet daarna de ruimte tussen de grond en de onderkant van je ribben op. Dit is ongeveer de ideale hoogte van je moestuinbak. Kijk op het plaatje hieronder voor extra aanwijzingen!
  • Bij een staande positie is het belangrijk dat je niet te ver naar voren moet bukken om overal goed bij te kunnen. Voor de meeste volwassenen is een bak met een totale hoogte tussen de 70 en 90 cm ideaal. Dit betekent dat de moestuinbak ongeveer tot aan de navel komt. Uiteraard hangt dit er een beetje vanaf hoe lang je bent, om de hoogte zo goed mogelijk te bepalen kun je dus het beste even meten hoe hoog je navel zit. Kijk op het plaatje hieronder voor extra aanwijzingen!
 • Om het werk zo makkelijk mogelijk te maken is het ook handig om vooraf te bepalen waar je de moestuinbak gaat zetten. Als je moestuinbak tegen een muur staat, dan kun je er bijvoorbeeld niet meer omheen lopen. Om de ideale diepte/breedte/lengte te bepalen van je moestuinbak op poten kun je het beste even de afstand tussen je pols en je schouder meten wanneer je arm gestrekt is.
  • Wanneer je moestuinbak tegen een muur staat of wanneer je om een andere reden maar aan een kant kan werken, dan kun je het beste een moestuinbak kiezen waarvan de diepte/lengte/breedte maar 1 keer de afstand tussen pols en schouder is. Kijk op de afbeeldingen hieronder voor meer aanwijzingen!
  • Als je om je moestuinbak heen kunt lopen (e.g. hij staat dus niet tegen een muur of tegen iets anders wat je weg blokkeert) dan is de ideale diepte van je moestuinbak 2 keer de afstand tussen pols en schouder. Kijk op de afbeelding hieronder voor meer aanwijzingen!
 • Het is ook belangrijk om te kijken naar de dikte van de poten. Hoe dikker de poten, hoe stabieler je moestuinbak zal zijn.
Bepaal de ideale hoogte om zittend aan je moestuinbak op poten te kunnen werken.
Bepaal de ideale hoogte om zittend aan je moestuinbak op poten te kunnen werken.
Bepaal de ideale hoogte om staand aan je moestuinbak op poten te kunnen werken.
Bepaal de ideale hoogte om staand aan je moestuinbak op poten te kunnen werken.

Bepaal de ideale diepte/breedte/lengte van een moestuinbak waar je omheen kunt lopen.
Bepaal de ideale diepte/breedte/lengte van een moestuinbak waar je omheen kunt lopen.
Bepaal de ideale diepte/breedte/lengte van een moestuinbak waarbij je maar aan een kant kunt werken.
Bepaal de ideale diepte/breedte/lengte van een moestuinbak waarbij je aan 1 kant kunt werken.


In de lijst hieronder vindt je een hele hoop moestuinbakken op poten:

 • Vertisign Kweektafel: HIER
 • Hillhout Minigarden met Poten: HIERHIER + HIER + HIER + HIER
 • MOEStuintafel Moestuinbak: HIER
 • Nature Kweektafel Verhoogd: HIER + HIER + HIER + HIER
 • Woodvision Douglas Mini Garden op Poten: HIER 
 • Westwood Bloembak Level One: HIER HIER HIER
 • Woodvision Minigarden Robuust: HIER
 • Relaxdays Moestuintafel: HIER
 • Outdoor Life Products Kweekbak op Poten met Vaste Tafels: HIER
 • Thomas Wood Fiorella Bloembak: HIER
 • Elephant Trendline Kweektafel: HIER HIER
 • Hestera Kweektafel: HIER HIER
 • ACD Easy Grow Kweektafel: HIER
 • Exit Aksent Kweektafel: HIER + HIER HIER HIER + HIER + HIER + HIER + HIER + HIER + HIER HIER
 • Promadino Verhoogde Kweekbak: HIER HIER + HIER + HIER
 • Gardival Venice Moestuinbak: HIER
 • Elho Green Basics XXL Kweektafel: HIER HIER HIER
 • Royal Well Planter-on-Wheels: HIER HIER HIER HIER HIER
 • Haxnicks Vigoroot Kweektafel: HIER
 • Elephant Trendline Kweektafel Krib: HIER
 • Esschert Planten- en Kweekbak met Klimtouw: HIER
 • Kweekbak Blank Stijgerhout: HIER
 • Sauvic Luxe Kweektafel: HIER
 • Kweektafel Anti-Slak: HIER
 • VegTrug: HIER HIER HIER
 • Forest Style Kweektafel Marilou: HIER

Advies nodig?

Kan jij niet beslissen welke moestuinbak geschikt is voor jou? Of kan je niet vinden wat je zoekt? Dan kun je ons altijd een berichtje sturen via info@foodplanting.com! Ook wanneer jij hele mooie moestuinbakken verkoopt kan je ons altijd een berichtje sturen.