Tips (Vierkante Meter) Moestuinbak Kopen (+ De Beste Modellen)

Een moestuin bak is een plantenbak gemaakt om een moestuin in te beginnen. De bakken zijn meestal rond de 1m2 maar soms ook (veel) groter of kleiner. Op zo'n klein stukje grond kan je al best veel groenten, fruit, kruiden en bloemen kweken. Om de keuze van een moestuinbak voor je tuin of balkon wat makkelijker te maken hebben we een lijst gemaakt van dingen om aan te denken en een aantal modellen op een rijtje gezet. Voor elke stijl tuin en budget is er wel een moestuinbak!


TIPS VOOR HET KOPEN VAN EEN MOESTUIN PLANTENBAK

Wat wil je gaan kweken? (minimale diepte van de bak bepalen)

De meeste sla, kruiden, bladgroenten en peulvruchten groenten hebben genoeg aan 20-30 cm diepte om in te groeien. Vrucht gewassen, zoals tomaten en mais, en groenten waarvan je de knol of wortel eet, zoals bieten en aardappels, doen het beter bij een diepte van minimaal 40 cm.

Waar ga je de moestuin bak zetten? (design bepalen)

Zet je de bak ergens achteraan in de tuin waar weinig licht is, dan kan je misschien voor een minder mooi design gaan dan wanneer je hem op het balkon recht voor je woonkamer raam zet. Daarnaast kan je een houten bak nog redelijk naar je eigen hand zetten door met verf aan de slag te gaan, plastic is moeilijker van kleur te veranderen. Kinderen vinden het vaak leuk om hun eigen moestuin bak te versieren!

Hoe lang moet de bak mee gaan? (kwaliteit bepalen)

Er zijn grote prijsverschillen tussen de verschillende moestuin bakken, van een paar tientjes tot honderden euro's. Alhoewel prijs natuurlijk niet altijd wat over kwaliteit zegt, zijn er vooral verschillen in de kwaliteit van de materialen die gebruikt worden om de bak te maken. Een goedkope bak is leuk als je moestuinieren eerst wilt uitproberen voordat je de hele tuin begint om te scheppen, of voor kinderen die het na een seizoen misschien niet meer zo leuk vinden om te doen. Een duurdere bak is een goede keus als je al wat meer ervaring hebt en weet dat je er de komende jaren mee verder wilt.

DE BESTE MOESTUINBAKKEN DIE ONLINE TE KOOP ZIJN

Prijs legenda (uiteraard kunnen de prijzen in de loop der tijd veranderen, update 12/06/2015):

= tot € 50 - €€ = tot € 100 - €€€ = boven € 100


elephant trendline kweektafel groot, moestuinbak

Elephant Trendline Kweektafel Groot

Afmeting:

100 cm breed x 100 cm breed x 80 cm hoog

Materiaal:

FSC vurenhout geïmpregneerd

Prijs: €€

De Trendline kweektafel Groot van Elephant is een stevige, verhoogde houten plantenbak waar veel in gekweekt kan worden. Het hout kan je zelf in elke gewenste kleur verven. Ook handig is het plateau aan de onderkant waar je tuinspullen kan bewaren! Deze moestuinbak is HIER te koop.


elephant trendline kweektafel medium, moestuinbak

Elephant Trendline Kweektafel Medium

Afmeting:

100 cm breed x 50 cm breed x 80 cm hoog

Materiaal:

FSC vurenhout geïmpregneerd

Prijs: €

De Trendline kweektafel Medium is minder diep dan de grote variant en verdeeld in meer vakjes. Deze plantenbak is goed te gebruiken als kruidentuin. In elk vak kan je dan een kruidenplant planten. Dat zelfde geldt trouwens ook voor kleine groenten en fruitplanten! Deze moestuinbak is HIER te koop.


outdoor life products kweekbak mats rechthoekig, moestuinbak

Outdoor Life Products Kweekbak "Mats"

Afmeting:

43 cm breed x 40 cm breed x 95 cm hoog

Materiaal:

Geïmpregneerd grenenhout

Prijs:

De rechthoekig kweekbak 'Mats' van Outdoor Life Products is een budgetvriendelijk instap model voor de beginnende kweker. Vanwege zijn vriendelijke prijs is deze bak ook leuk om kinderen in te laten tuinieren. Daarnaast kan de bak zelf versierd worden met verf! Deze moestuinbak is HIER te koop.outdoor life products vierkante meter tuin, moestuinbak

Outdoor Life Products Vierkante Meter Tuin

Afmeting:

120 cm breed x 120 cm breed x x cm hoog

Materiaal:

Geïmpregneerd grenenhout

Prijs:

De Vierkante Meter Tuin van Outdoor Life Products is een bak die je kan gebruiken om je moestuin op te hogen. Je plaatst de bak op een stuk grond en vult de gaten verder met aarde. Hierdoor kan je makkelijker bij de planten en zijn ze beter beschermd tegen ongedierte. Deze moestuinbak is HIER te koop.


Gardival Venice moestuinbak laag

Gardival Venice Moestuinbak Laag

Afmeting:

125 cm breed x 125 cm breed x 45 cm hoog

Materiaal:

Grenenhout

Prijs: €€€

De Gardival Venice Moestuinbak Laag is een moestuinbak van hoge kwaliteit. Tegens verkrijgbaar in een kleinere maat. De bak is aan de buitenkant gemaakt van dik grenenhout en aan de binnenkant afgewerkt met een betonplexplaat. De bak is verdeeld in 9 vakken. Deze moestuinbak is HIER te koop.


Natural Willow Groente en tomaten planter Burgon and Ball, moestuinbak

Burgon and Ball Willow Groente en Tomaten Planter

Afmeting:

100 cm breed x 40 cm breed x 40 cm hoog

Materiaal:

Wilgen

Prijs: €

De Burgon and Ball Groenten en Tomaten planter kan je zelf samenstellen. Er is een plantenzak, daaromheen kan de wilgenbak. Hierin kan je klimpalen zetten. Daarnaast kan je er een kas van maken of afdekken tegen insecten. Deze moestuinbak is HIER te koop.Elho Green Basics Garden XXL, moestuinbak

Elho Green Basics Garden XXL living black/mild terra

Afmeting:

100 cm lang x 45 cm breed x 40 cm hoog

Materiaal:

Kunststof

Prijs: €

De Elho Green Baiscs Garden XXL is verkrijgbaar in het zwart en in het terracotta. De plantenbak kan met of zonder schaal gebruikt worden. Deze bakken zijn een degelijke optie voor iedereen die een kwalitatief goede bak zoekt, maar hier geen vermogen aan wilt uitgeven. Deze moestuinbak is HIER te koop.


Capi Midden Envelop, moestuinbak

Capi Lux Midden Envelop II zwart/wit

Afmeting:

100 cm lang x 40 cm breed x 55 cm hoog

Materiaal:

Kunststof

Prijs: €€€

De Capi Lux Midden Envelop II is verkrijgbaar in het zwart en wit. De langwerpige plantenbakken zijn strak en moderen. Door de hoge hoogte zijn de bakken geschikt om bijvoorbeeld tomaten en courgettes in te kweken. Daarnaast staan mediterrane kruiden er ook mooi in. Deze moestuinbak is HIER te koop.


Elho Pure Soft Brick plantenbak, moestuinbak

Elho Pure Soft Brick Plantenbak wit/grijs

Afmeting:

80 cm lang x 39 cm breed x 39 cm hoog

Materiaal:

Kunststof

Prijs: €€€

De Elho Pure Soft Brick plantenbak is verkrijgbaar in het wit en in het grijs. De plantenbak staat op wielen. Door zijn hoogte en breedte is de plantenbak ook geschikt voor grotere groenten soorten. Een mooie verrijdbare bak voor de kleinere tuin of op het balkon! Deze moestuinbak is HIER te koop!plantenbak bangkirai hardhout, moestuinbak

Bangkirai hardhouten plantenbakken

Afmeting:

90 cm lang x 90 cm breed x 91 cm hoog

Materiaal:

Bangkirai hardhout

Prijs: €€€

De Bangkirai hardhouten plantenbakken zijn er diverse maten en vormen. Ze zijn onder andere verkrijgbaar in het vierkant, rechthoekig en zeshoekig. Daarnaast zijn ze beschikbaar op verschillende hoogtes. De bakken zijn robuust en van duurzaam FSC hardhout. Deze moestuinbak is HIER te koop.


nature kweekbak wilgentenen, moestuinbak

Nature kweekbak wilgentenen met vliesdoek

Afmeting:

100 cm lang x 100 cm breed x 25 cm hoog

Materiaal:

Wilgentenen

Prijs: €

De Nature kweekbak van wilgentenen met vliesdoek is een ideale bak voor de beginnende moestuinder! Het vliesdoek in de vorm van een zak vul je met moestuingrond en hierom plaats je het wilgentenen frame. Zo heb je eenvoudig een nette moestuin! Deze moestuinbak is HIER te koop.


nature kweekbed vierkant vurenhout fsc, moestuinbak

Nature kweekbed vierkant vurenhout FSC

Afmeting:

100 cm lang x 100 cm breed x 20 cm hoog

Materiaal:

FSC vurenhout

Prijs: €

De Nature kweekbed vierkant vurenhout FSC is een budget moestuinbak om direct op de grond te zetten. Door de hoogte van 20 cm is minder geschikt om tomatenplanten en courgettes in te kweken. Voor sla, kruiden en aardbeien is de bak wel geschikt. Deze moestuinbak is HIER te koop.kweektafel verhoogd vurenhout fsc, moestuinbak

Nature Kweektafel Verhoogd Vurenhout FSC

Afmeting:

80 cm lang x 80 cm breed x 60 cm hoog

Materiaal:

FSC vurenhout

Prijs: €€

De Kweektafel Verhoogd Vurenhout FSC van Nature is ideaal om groenten of kruiden in te kweken op sta hoogte. Door de hoogte is het voor vervelend ongedierte zoals slakken moeilijker om je groenten op te eten! Je tuinspullen kan je eenvoudig opbergen onder de bak. Deze moestuinbak is HIER te koop.


nature kweekbed vierkant vurenhout fsc mini serre, moestuinbak

Nature kweekbed vierkant vurenhout FSC mini serre

Afmeting:

100 cm lang x 100 cm breed x 20 cm hoog

Materiaal:

FSC vurenhout

Prijs: €€

De Nature Kweekbak Vierkant Vurenhout FSC Mini Serre is een ideale moestuinbak voor iedereen die het hele kweekseizoen wil gebruiken. Doordat de bak is voorzien van serre planten om de bak af te sluiten kan je eerder beginnen en langer doorgaan met kweken. Deze moestuinbak is HIER te koop.


robusto steigerhouten plantenbak, moestuinbak

Robusto Steigerhout Plantenbakken

Afmeting:

Diverse vormen en maten (tot 2.6 meter)

Materiaal:

Steigerhout

Prijs: €€€

De Steigerhouten Plantenbakken van Robusto zijn er in zeer vele maten! Vooral wanneer je opzoek bent naar een grote, verhoogde moestuinbak dan zijn deze bakken ideaal met een afmeting tot wel 2.6 meter! Daarom ook ideaal om kleine fruitbomen in te planten. Deze moestuinbak is HIER te koop.Sevilla HS1 hardhouten plantenbakken, moestuinbak

Sevilla hardhouten plantenbakken

Afmeting:

Diverse vormen en maten (tot 2 meter)

Materiaal:

Hardhout

Prijs: €€€

De hardhouten plantenbakken Sevilla zijn beschikbaar in verschillende maten (tot 2 meter!) en vormen. De bakken zijn aan de binnenkant bekleed met worteldoek zodat aarde niet kan weglopen. Het is ook mogelijk om de bakken op poten te laten zetten. Deze moestuinbak is HIER te koop.


Bacsac Bacsquare plantenzak, moestuinbak

Bacsac Bacsquare plantenzak

Afmeting:

120 cm lang x 120 cm breed x 60 cm hoog

Materiaal:

Geotextiel

Prijs: €€€

De Bacsac Bacsquare Plantenzak is een stevige zak om veel in te kweken. Naast de grote zak van 1.2 meter bij 1.2 meter is de Bacsac ook in andere afmetingen en vormen verkrijgbaar. Door de diepte van 60 cm is deze zak zeer geschikt om grote planten in te kweken. Deze moestuinbak is HIER te koop.


vegtrug moestuin, moestuinbak

Vegtrug Moestuin Plantenbak

Afmeting:

180/103 cm lang x 78 cm breed x 80 cm hoog

Materiaal:

FSC cederhout

Prijs: €€€

De Vegtrug moestuin is speciaal gemaakt om op sta hoogte groenten, fruit, kruiden en bloemen in te kweken. Aan de buitenkanten kan je kleinere planten kweken en in het midden wortel gewassen of bijvoorbeeld tomaten. Er is ook een kasdoek en insectengaas voor deze bak te koop. Deze moestuinbak is HIER te koop.groeibed, moestuinbak

Groeibed modulen systeem zwart

Afmeting:

97,5 cm lang x 97,5 cm breed x 25 cm hoog

Materiaal:

Polyethyleen

Prijs: €

Dit groeibed is de perfecte basis om een vierkante meter moestuin te beginnen. De groeibed modules kunnen op elkaar gezet worden voor een diepere bak. Daarnaast kan de bak met andere modules en zijn er vele toebehoren. Vanwege de schappelijke prijs ene goed startpunt! Deze moestuinbak is HIER te koop.


vegtrug pop-up plantenbak, moestuinbak

Vegtrug popup plantenbak zwart

Afmeting:

65 cm lang x 40 cm breed x 79 cm hoog

Materiaal:

Staal en vilt

Prijs: €€

De pop-up plantenbak van VegTrug is een licht gewicht plantenbak die je in de winter eenvoudig kan opbergen. De zak loopt in een punt, waardoor ook grotere planten genoeg ruimte hebben voor de wortels. Daarnaast geschikt voor kruiden en salade planten. Deze moestuinbak is HIER te koop.


moestuinbak urbano, moestuinbak

Moestuinbak Urbano met waterreservoir

Afmeting:

115 cm lang x 58 cm breed x 28 cm hoog

Materiaal:

Kunststof

Prijs: €€

De moestuinbak Urbano met waterreservoir is ideaal wanneer je regelmatig op vakantie gaat. Door het waterreservoir te vullen met water en vloeibare meststof blijven je planten dagen lang vochtig en gevoed zonder dat je er naar om hoeft te kijken. Deze moestuinbak is HIER te koop.verhoogde houten moestuin vierkante meter, moestuinbak

Verhoogde houten moestuin ca. 1m3

Afmeting:

97 cm lang x 97 cm breed x 45 cm hoog

Materiaal:

Grenenhout

Prijs: €€€

Deze grenenhouten Verhoogde moestuin bak kan voor veel soorten planten gebruikt worden. De bak is maar liefst 45 cm diep waardoor er ook wortelgewassen in gekweekt kunnen worden. Door het gronddoek kan deze bak ook op stenen worden geplaatst. Deze moestuinbak is HIER te koop.


groeibed modulair bruin, moestuinbak

Groeibed modulair bruin 8 panelen

Afmeting:

109 cm lang x 109 cm breed x 14 cm hoog

Materiaal:

Kunststof

Prijs: €

Dit groeibed is ideaal voor iedereen die graag elk seizoen een andere opstelling in de tuin heeft. De losse panelen kunnen in verschillende vormen in elkaar gezet worden. Daarnaast kunnen ze ook op elkaar gezet worden om een diepere plantenbak te krijgen. Deze moestuinbak is HIER te koop.


vierkante meter tuin gegalvaniseerd staal, moestuinbak

Vierkante meter tuin gegalvaniseerd staal

Afmeting:

100 cm lang x 100 cm breed x 30 cm hoog

Materiaal:

Gegalvaniseerd staal

Prijs: €

De vierkante meter tuin van gegalvaniseerd staal staat mooi in de moderne tuin. Met een diepte van 30 cm kunnen er vooral kruiden, aardbeien en kleine groenten planten in gekweekt worden. Het staal wordt lekker warm in de zon waardoor planten sneller groeien. Deze moestuinbak is HIER te koop.