ORGANISCH BEMESTEN

Organisch Bemesten: De pH-Waarde Van Te Zure Grond Verhogen
ORGANISCH BEMESTEN · 21. juni 2021
Wanneer na een pH test blijkt dat de pH-waarde van de grond te laag is voor de planten die je wilt kweken, dan kun je twee dingen doen: Je kunt andere planten kweken, of je kunt er voor kiezen om de pH-waarde van de grond te verhogen, waardoor je de planten kunt kweken die je graag wilt hebben. In dit artikel bespreken we op welke manier en met welke natuurlijke producten je de pH-waarde van de grond kunt verhogen.

Organisch Bemesten: Verschillende Manieren Om Zelf De pH Van De Grond Te Testen
ORGANISCH BEMESTEN · 07. mei 2021
Van alle testen die je op de grond van de (moes)tuin kunt uitvoeren, is het doen van een pH test waarschijnlijk de meest belangrijke test. De pH-waarde heeft namelijk een grote invloed op de opname van voedingsstoffen uit de grond door planten.Voor dit artikel hebben we verschillende pH testen uitgeprobeerd, om te kijken welke geschikt zijn om de pH van de bodem te bepalen.

Organisch Bemesten: Zelf Een pH Indicator Maken Van Rode Kool
ORGANISCH BEMESTEN · 28. april 2021
Het is echter mogelijk om je eigen pH indicator te maken. Hiervoor heb je alleen wat keukengerei, een rode kool en wat water nodig. Uiteraard is een zelfgemaakte pH indicator minder accuraat dan een (semi)professionele pH test, maar vaak kun je door het gebruik van je eigen rode kool pH test wel een idee krijgen van hoe zuur of basisch iets is. In dit artikel vertellen we hoe je zelf een pH indicator maakt en op welke manieren je dit kunt gebruiken.

ORGANISCH BEMESTEN · 11. september 2020
In dit artikel vertellen we eerst wat meer over hoe de samenwerking tussen planten en stikstofbindende bacteriën werkt en hoe je dit kunt gebruiken om zelf biologische, veganistische, stikstofrijke plantenvoeding te kweken. Daarna hebben we voor bomen en struiken, groente planten, en overige planten tabellen gemaakt waarin je makkelijk kunt zien welke plantenresten gebruikt kunnen worden om het stikstof gehalte op een natuurlijke manier te verhogen.

ORGANISCH BEMESTEN · 23. augustus 2020
In dit artikel bespreken we eerst kort welke eigenschappen organische plantenvoeding moet hebben om ervoor te zorgen dat planten na het toedienen meer stikstof kunnen opnemen. Daarna bespreken we welke soorten plantenvoeding op basis van plantaardig materiaal, poep van dieren, en afval van de slachterij er zijn die gebruikt kunnen worden om het stikstofgehalte van de bodem te verhogen.

ORGANISCH BEMESTEN · 19. augustus 2020
De trend om overal een label op te plakken om aan te geven hoe goed een product wel niet is voor het milieu is ook doorgedrongen in de wereld van de plantenvoeding. In dit artikel vertellen we kort wat het verschil is tussen kunstmest, organische plantenvoeding, biologische plantenvoeding en vegan plantenvoeding. Hierdoor wordt het hopelijk een stukje makkelijker om door alle schappen vol plantenvoeding het bos vol gezonde, goed groeiende planten te zien.

ORGANISCH BEMESTEN · 29. juni 2020
Met de hulp van een schaar, een knoflookpers en nitraat teststrips voor bijvoorbeeld aquariumwater, kun je binnen enkele minuten bepalen hoeveel nitraat het sap van de plant bevat. Aan de hand van de uitslag kun je bepalen of er meer of minder stikstofrijke plantenvoeding aan de bodem toegevoegd moet worden. De uitslag van de test kan zelfs helpen om ziektes van de wortels op te sporen. In dit artikel vertellen we hoe het nitraat in plantensap getest kan worden.

ORGANISCH BEMESTEN · 19. juni 2020
Er zijn relatief weinig consumenten stikstof testen beschikbaar die speciaal worden gemaakt zijn om de hoeveelheid stikstof in de aarde te testen. Er bestaan wel veel nitraat, nitriet en ammonium testen voor vijver- en aquariumwater. Wij hebben uitgezocht of deze testen ook gebruikt kunnen worden om de hoeveelheid stikstof in de aarde te bepalen. In dit artikel vertellen we hoe deze aquarium testen gebruikt kunnen worden om het stikstofgehalte van de aarde te bepalen.

ORGANISCH BEMESTEN · 18. juni 2020
Er zijn verschillende stikstof bodemtesten te koop, waarvan de meeste deel uit maken van een test set. Om een bodemtest te kunnen doen, moeten er eerst samples of monsters van de grond genomen worden. Daarna worden deze samples gebruikt om te bepalen hoeveel stikstof, meestal in de vorm van nitraat, er in de bodem zit. In dit artikel bespreken hoe een stikstof bodemanalyse op de juiste manier uitgevoerd kan worden en proberen we zelf meerdere stikstof bodemtesten uit.