DE PROGRAMMEERBARE PLANTENKAS

De Programmeerbare Plantenkas: De Kas Verwarmen Met Verwarmingsmatten
Om de warmteminnende planten sneller en krachtiger te laten ontkiemen, kun je deze planten in een klein kweekkasje zaaien die je van verwarmingsmatten voorziet. In de nacht en op bewolkte dagen, wanneer de zon de kas onvoldoende opwarmt, kun je de verwarmingsmatten aanzetten om de temperatuur te verhogen. In deze tutorial vertellen we hoe je verwarmingsmatjes aansluit en programmeert om een vensterbankkas tot een vooraf ingestelde temperatuur te verwarmen.

De Programmeerbare Plantenkas: Een vensterbankkas maken van oude CD-hoesjes
Uiteraard kun je een vensterbankkas kopen, maar je kunt deze eventueel ook zelf maken van oude CD-hoesjes. Aangezien vensterbankkasjes nogal duur kunnen zijn, is dit zeker aan te raden als je de vensterbankkas alleen als prototype gebruik voor een grotere kas die buiten komt te staan. In deze tutorial leggen we stap-voor-stap uit hoe je zo’n kasje in elkaar kunt zetten.

De Programmeerbare Plantenkas: De MCP9700 Temperatuursensor Aansluiten En Programmeren Om De Temperatuur Te Meten
In deze tutorial laten we zien hoe je een MCP9700 temperatuursensor aansluit en programmeert om de temperatuur te meten met een Arduino microcontroller of een andere microcontroller.

De Programmeerbare Plantenkas: De LM75 En TC74 Temperatuursensor Aansluiten En Programmeren Om De Temperatuur Te Meten
In deze tutorial laten we zien hoe je een LM75 of TC74 temperatuursensor aansluit en programmeert om de temperatuur te meten met een Arduino microcontroller of een andere microcontroller.

De Programmeerbare Plantenkas: De Thermistor NTC 10K Temperatuursensor Aansluiten En Programmeren Om De Temperatuur Te Meten
In deze tutorial laten we zien hoe je een NTC 10K thermistor aansluit en programmeert om de temperatuur te meten met een Arduino microcontroller of een andere microcontroller.

De Programmeerbare Plantenkas: De DHT11 Temperatuursensor Aansluiten En Programmeren Om De Temperatuur Te Meten
In deze tutorial laten we zien hoe je een DHT11 temperatuursensor aansluit en programmeert om de temperatuur te meten met een Arduino microcontroller of een andere microcontroller.

De Programmeerbare Plantenkas: Een AHT20 temperatuursensor aansluiten en programmeren om de temperatuur te meten
In deze tutorial laten we zien hoe je een AHT20 temperatuursensor aansluit en programmeert om de temperatuur te meten met een Arduino microcontroller of een andere microcontroller.

De Programmeerbare Plantenkas: Een K-type thermokoppel op een MCP9600 versterker aansluiten en programmeren om de temperatuur te meten
In deze tutorial laten we zien hoe je een K-type thermokoppel met behulp van een MCP9600 versterker aansluit en programmeert om de temperatuur te meten met een Arduino microcontroller of een andere microcontroller.

De Programmeerbare Plantenkas: De temperatuur meten met een temperatuursensor
Van alle sensoren die je kunt vinden om op een microcontroller aan te sluiten, is de keuzen van temperatuursensoren waarschijnlijk het grootst. In dit artikel vertellen we welke eigenschappen bepalen of een temperatuursensor wel of niet geschikt is voor jouw project. Daarnaast hebben we een aantal temperatuursensoren getest, om een idee te krijgen welke temperatuursensoren goed werken.

De Programmeerbare Plantenkas: De DS18B20 temperatuursensor aansluiten en programmeren om de temperatuur te meten
In deze tutorial laten we zien hoe je een DS18B20 temperatuursensor aansluit en programmeert om de temperatuur te meten met een Arduino microcontroller of een andere microcontroller.

Meer weergeven