CONTACT

U kunt contact met ons opnemen via info@foodplanting.com of via Facebook Messager.

Advies over planten

Wij geven graag tips om je verzwakte of zieke plant te herstellen. Om dit te doen hebben we wel wat informatie nodig. Sommige problemen lijken heel erg op elkaar, vandaag dat we zo veel mogelijk informatie nodig hebben om tot de juiste diagnose te komen. Het kan dan ook zo zijn dat we na je berichtje nog meer vragen hebben. Probeer in ieder geval de volgende vragen te beantwoorden:

Over het probleem:

  • Omschrijf het probleem zo goed mogelijk. Probeer niet alleen te omschrijven wat je op het eerste oog ziet, maar echt op onderzoek uit te gaan. Kijk van dichtbij om verkleuringen of vervormingen zo nauwkeurig te beschrijven. Vergeet daarbij niet om ook onder de bladeren en naar de takken te kijken. Ook informatie over hoe verkleuringen aanvoelen kan ons verder helpen.
  • Vertel wanneer het probleem is begonnen en in welke volgorde de symptomen zijn ontstaan.
  • Vermeld of er in de weken voordat de problemen zijn ontstaan iets is veranderd in de verzorging van de plant. Denk daarbij aan het verplaatsen van de plant, het overstappen op een andere plantenvoeding, het snoeien van de plant, etc.

Over de plant en de verzorging:

  • Beschrijf zo goed mogelijk hoe de plant verzorgd wordt. Denk daarbij aan wanneer en hoeveel water en plantenvoeding de plant krijgt, hoeveel licht de plant krijgt, hoe groot de plantenbak is waar de plant in is geplant, hoe warm het is waar de plant staat, of de plant binnen of buiten staat, in welke grond de plant is geplaatst, etc. 
  • Geef ons zo veel mogelijk informatie over de plant zelf, zoals het ras, de aankoopdatum, de hoogte en de breedte.