CONTACT

U kunt contact met ons opnemen via info@foodplanting.com of via Facebook Messager.

Advies over planten

Ik geef graag tips om je verzwakte of zieke plant te herstellen. Om dit te doen heb ik wel wat informatie nodig. Sommige problemen lijken heel erg op elkaar, vandaar dat ik zo veel mogelijk informatie nodig hebben om tot de juiste diagnose te komen. Probeer in ieder geval de volgende vragen te beantwoorden:

Over het probleem:

  • Omschrijf het probleem zo goed mogelijk. Probeer niet alleen te omschrijven wat je op het eerste oog ziet, maar echt even op onderzoek uit te gaan. Kijk van dichtbij om verkleuringen of vervormingen zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven. Vergeet daarbij niet om ook onder de bladeren en naar de takken te kijken. Ook informatie over hoe verkleuringen aanvoelen kan ons verder helpen. Maak waar mogelijk meteen even een foto en stuur die mee.
  • Vertel wanneer het probleem is begonnen en in welke volgorde de symptomen zijn ontstaan.
  • Vermeld of er in de weken voordat de problemen zijn ontstaan iets is veranderd in de verzorging van de plant. Denk daarbij aan het verplaatsen van de plant, het overstappen op een andere plantenvoeding, het snoeien van de plant, etc.

Over de plant en de verzorging:

  • Beschrijf zo goed mogelijk hoe de plant verzorgd wordt. Denk daarbij aan wanneer en hoeveel water en plantenvoeding de plant krijgt, hoeveel licht de plant krijgt, hoe groot de plantenbak is waar de plant in is geplant, hoe warm het is waar de plant staat, of de plant binnen of buiten staat, in welke grond de plant is geplaatst, etc. 
  • Geef ons zo veel mogelijk informatie over de plant zelf, zoals het ras, de aankoopdatum, de hoogte en de breedte.

Helaas is FoodPlanting.com geen bedrijf, maar een uit de hand gelopen hobby van één persoon, met ook nog eens een gewone negen tot vijf baan. Hierdoor kan het soms even duren voordat je antwoord krijgt, zeker in de lente en zomer maanden, wanneer de eigen moestuin ook een hoop aandacht vraagt. Vragen die zorgvuldig gesteld zijn, door bijvoorbeeld de vragen hierboven beantwoorden, worden meestal sneller beantwoord.