CONTACT

FoodPlanting.com is een blog over het kweken van groenten, fruit, kruiden en (eetbare) bloemen. Hierbij proberen we verder te kijken dan de "volkswijsheden" die je in de meeste (moes)tuinboeken kunt vinden, door de resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken te bespreken en om te zetten in handige tips voor de hobby kweker. Wij verkopen zelf geen planten, zaden of andere producten!

Hulp bij tuin en planten problemen

Inmiddels hebben we behoorlijk wat ervaring met het diagnosticeren van problemen bij planten. Daarom mag je ons altijd om hulp vragen wanneer je problemen hebt met je plant, via info@foodplanting.com. Denk er wel aan dat wij helaas niet via een zesde zintuig kunnen aanvoelen wat er mis is, en dus zo veel mogelijk informatie nodig hebben om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Denk daarbij aan informatie over de eigenschappen van de plant, zoals de leeftijd, de aankoopdatum, de herkomst en het ras, en over de manier waarop deze gehouden wordt, zoals informatie over de plantenvoeding, de hoeveelheid licht, de samenstelling van de (pot)grond, de afmeting van de plantenbak en het klimaat rondom de plant. Daarnaast helpt het wanneer er een aantal goede foto's mee gestuurd worden, zoals een overzichtsfoto en een aantal close-ups van het probleem. Probeer de foto's zo te sturen dat het mogelijk is om in te zoomen, vaak zien we namelijk subtiele symptomen die we graag van dichtbij bekijken.

Fouten en technische problemen

Wij doen er alles aan om FoodPlanting.com zo correct en compleet mogelijk te maken, maar er gaat wel eens wat mis. Spelling en grammatica is helaas niet onze sterkste kant, en ook de informatie die we hier plaatsen kan soms achterhaald worden. Ook programmeren we regelmatig nieuwe functies, zoals drop-down menu's en apps waarin je iets kunt berekenen, die soms een technische fout kunnen bevatten. Mocht je een fout of probleem tegen komen, dan kun je deze sturen naar info@foodplanting.com. Houdt het als het even kan wel vriendelijk en respect vol, wij spenderen vaak meerdere werkdagen aan het schrijven van een artikel, naast onze "gewone" baan en hebben helaas niet het budget om professionele proeflezers of programma testers in te huren.

Samenwerkingen

Inmiddels hebben we tussen de 8.000 en 20.000 bezoekers per maand, afhankelijk van het seizoen. Dit zijn vaak gepassioneerde plantenliefhebbers die opzoek zijn naar nét wat meer informatie dan zij in een standaard tuinmagazine of tuinboek kunnen vinden. Om onze bezoekers kennis te laten maken met nieuwe producten en technieken, werken we graag samen met andere bloggers of bedrijven die hun nieuwe producten en innovaties wilt delen. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen via info@foodplanting.com.