CITRUSBOMEN

CITRUSBOMEN · 03. september 2019
Er zijn enorm veel soorten en rassen citrusbomen te vinden op de wereld. Veel van deze citrusbomen zijn niet geschikt om in een plantenbak te houden, zeker niet wanneer ze een deel van het jaar binnen moeten staan. Gelukkig zijn er ook soorten citrusbomen die het wel redelijk doen wanneer ze in een plantenbak worden gehouden.In dit artikel zullen we zo veel mogelijk citrussoorten en citrusrassen bespreken, met een uitleg waarom ze wel of niet geschikt zijn om in Nederland of België te houden.

CITRUSBOMEN · 16. mei 2019
In veel gevallen zal de citrusboom in de jaren na een snoeibeurt minder goed bloeien en de jonge citrusvruchten vroegtijdig verliezen. In de meeste gevallen is het dan ook niet aan te raden om delen van de citrusboom af te knippen. In dit artikel vertellen we waarom een citrusboom vaak slecht reageert op snoeien, in welke gevallen je eventueel wel zou kunnen snoeien en hoe je de citrusboom dan kunt snoeien.

CITRUSBOMEN · 09. mei 2019
Citrusbomen hebben voldoende stikstof, fosfor en kalium nodig om te kunnen groeien en om vruchten te produceren. Door op het juiste moment de juiste soort en hoeveelheid plantenvoeding te geven, groeit je citrusboom beter, is hij beter bestand tegen insectenplagen en ziekteverwekkers en geeft hij een betere oogst. In dit artikel vertellen we, op basis van de soort citrusboom, de leeftijd en de grootte, hoeveel plantenvoeding jouw citrusboom het hele jaar door nodig heeft.

CITRUSBOMEN · 31. januari 2019
Hoeveel en hoevaak een citrusboom water krijgt, heeft invloed op de grootte, op de smaak en de op de voedingswaarde van de uiteindelijke citrusvruchten oogst. Een citrusvrucht maakt drie groeifase mee: een fase waarin de cellen zich delen, een fase waarin de cellen zich met sap vullen en een fase waarin de vruchten rijpen. In elke groeifase is de waterbehoefte van de citrusboom anders. In dit artikel vertellen we wanneer en hoeveel water een citrusboom met vruchtjes eraan nodig heeft.

CITRUSBOMEN · 31. januari 2019
Citrusbomen die in de winter binnen worden gehouden, vergeten soms om te bloeien. Door de aarde waarin de citrusboom groeit op een gecontroleerde manier te laten opdrogen, ervaart de citrusboom milde stress. Hierdoor worden mechanismes in gang gezet die ervoor zorgen dat de citrusboom enkele weken later explosief gaat bloeien. In dit artikel vertellen hoe je ervoor zorgt dat citrusbomen milde waterstress ervaren, zonder dat ze beschadigen, zodat de bloei wordt gestimuleerd.

CITRUSBOMEN · 31. januari 2019
Jonge citrusbomen en pas aangekochte citrusbomen hebben vaak een kleine kroon en een klein wortelstelsel. Door de citrusboom eerst te stimuleren om meer takken, meer bladeren en meer wortels te krijgen, zal de citrusboom langer leven en uiteindelijk een betere oogst geven. In dit artikel vertellen we hoe veel en hoe vaak een citrusboom water nodig heeft in de eerste tijd na het ontkiemen, na het stekken, na het enten of na de aankoop.

CITRUSBOMEN · 15. september 2017
Citrussen staan bekend als planten die gevoelig zijn voor kou. Daarom worden ze hier meestal als kamerplant gehouden. Door het juiste citrusras te kiezen en de planten gezond te houden kunnen ze een winter buiten overleven. Lees hier alle tips en tricks om citrussen in Noord Europa buiten te houden!

CITRUSBOMEN · 21. augustus 2017
Door de juiste grond voor je citrusboom (citroen, limoen, sinaasappel, calamondin, etc.) te gebruiken zorg je ervoor dat je citrusboom de juiste hoeveelheid water en voeding uit de bodem kan opnemen. Lees hier hoe je de beste potgrond zelf maakt of koopt.

CITRUSBOMEN · 06. juli 2017
Citrusbomen hebben een uniek wortelstelsel. Door jou citrusboom in een plantenbak te zetten die past bij het wortelstelsel van een citrusboom, kunnen de wortels zich optimaal ontwikkelen.

CITRUSBOMEN · 21. juni 2017
Citrusbomen hebben een hoop licht nodig om te kunnen overleven, om zichzelf tegen insecten en ziektes te beschermen en om veel bloemen en vruchten te produceren. Wanneer de citrusboom buiten, in de volle zon, staat, dan krijgt de citrusboom meestal voldoende licht. Binnen is dit een ander verhaal. Helaas laten zelfs de meest zonnige ramen nog te weinig licht door voor een citrusboom. Een citrusboom die binnenstaat moet dan ook altijd onder een kweeklamp staan.

Meer weergeven