CITRUSBOMEN

ALLES OVER HET KWEKEN VAN CITRUSVRUCHTEN


Citrusbomen met hun heerlijk ruikende bloemen en sappige, aromatische vruchten. Wie wil ze nu niet in huis hebben?

 

Naast de standaard sinaasappels, mandarijnen, grapefruits, limoenen en citroenen die je in de supermarkt vindt zijn er nog talloze andere, minder bekende citrus soorten.

 

Hieronder staat een overzicht van al onze artikelen over citrusbomen. Mocht je citrus vraag daar nog niet mee beantwoord zijn, dan kan je natuurlijk altijd een berichtje sturen naar info@foodplanting.com.


citroenboom kopen, limoenboom kopen, sinaasappelboom kopen

Citrusbomen worden in elke prijsklasse aangeboden, van € 10 tot ver boven de € 100. In dit artikel lees je hoe je een goede citrusboom kan uitkiezen, die past bij jou verwachtingen en bij jou standplaats in je huis. Daarnaast vindt je hier een overzicht van de verschillende citrusrassen, met al hun voor- en nadelen!

citroenpit, sinaasappelpit, citroenzaad, sinaasappelzaad

De pitten van citrusvruchten, zoals citroenpitten, sinaasappelpitten en mandarijnpitten, kan je zaaien. In dit artikel lees je hoe je de pitten het beste kan zaaien, en hoe je de jonge citrusplantjes moet verzorgen. Daarnaast verteld het ook hoe lang het duurt voordat jij je eigen citrusvruchten kunt oogsten!citrus verzorging, citroenboom, limoenboom, sinaasappelboom, kumquatboom

Citrusbomen zijn niet de meest makkelijke bomen om te verzorgen. In dit artikel lees je alles over hoeveel licht, hoeveel ruimte, hoeveel water, en hoeveel voeding een citrusboom nodig heeft. Daarnaast staat het artikel vol met tips over wat de juiste standplaats en de juiste grond is voor een citrusboom. Ook vindt je hier snoei tips.

blad wordt geel, blad valt, luizen, beestjes

Citrusbomen zijn best gevoelig. Te veel water, te weinig licht, of de verkeerde voeding kunnen er voor zorgen dat de bladeren van de citrusboom gaan verkleuren, de bladeren van de boom af vallen, of dat de boom bijna geen bloemen en/of vruchten krijgt. In dit artikel de meest voorkomende problemen en oplossingen!citrus latifolia, citrus aurantifolia, limoen, lime, limoenboom
citroen, citrus lemon, citroenboom
citrus japonica, kumquat, kumquatboom

calamondin, calamondinboom, citrus mitis
sinaasappel, sinaasappelboom, citrus sinensis
citrus medica, sukade, sukadeboom

citrus nobilis, citrus reticulata, mandarijn, mandarijnboom