CITRUSBOMEN

CITRUSBOMEN · 31. januari 2019
Hoeveel en hoevaak een citrusboom water krijgt, heeft invloed op de grootte, op de smaak en de op de voedingswaarde van de uiteindelijke citrusvruchten oogst. Een citrusvrucht maakt drie groeifase mee: een fase waarin de cellen zich delen, een fase waarin de cellen zich met sap vullen en een fase waarin de vruchten rijpen. In elke groeifase is de waterbehoefte van de citrusboom anders. In dit artikel vertellen we wanneer en hoeveel water een citrusboom met vruchtjes eraan nodig heeft.
CITRUSBOMEN · 31. januari 2019
Citrusbomen die in de winter binnen worden gehouden, vergeten soms om te bloeien. Door de aarde waarin de citrusboom groeit op een gecontroleerde manier te laten opdrogen, ervaart de citrusboom milde stress. Hierdoor worden mechanismes in gang gezet die ervoor zorgen dat de citrusboom enkele weken later explosief gaat bloeien. In dit artikel vertellen hoe je ervoor zorgt dat citrusbomen milde waterstress ervaren, zonder dat ze beschadigen, zodat de bloei wordt gestimuleerd.

CITRUSBOMEN · 31. januari 2019
Jonge citrusbomen en pas aangekochte citrusbomen hebben vaak een kleine kroon en een klein wortelstelsel. Door de citrusboom eerst te stimuleren om meer takken, meer bladeren en meer wortels te krijgen, zal de citrusboom langer leven en uiteindelijk een betere oogst geven. In dit artikel vertellen we hoe veel en hoe vaak een citrusboom water nodig heeft in de eerste tijd na het ontkiemen, na het stekken, na het enten of na de aankoop.
CITRUSBOMEN · 10. december 2017
Citrusbomen hebben kalium nodig om goed te groeien en vruchten te krijgen. Wanneer vruchten vervormen of de uiteinde van de bladeren verkleuren kan dit wijzen op een tekort aan kalium. Kalium regelt de energie, water en koolstofdioxide opname in citrussen. Kalium is ook erg belangrijk voor de vrucht ontwikkeling van citrusbomen. In dit artikel vertellen we je alles over de relatie tussen kalium en citrusbomen.

CITRUSBOMEN · 05. december 2017
Fosfor is een mineraal die citrusbomen gebruiken om in goede conditie te blijven. Wanneer de bladeren van je citrusboom paars of bruin kleuren kan dit een teken zijn dat er iets mis is met het opnemen van fosfor uit de grond. Fosfor is vooral belangrijk voor de werking van de celkern van de cellen in je citrusboom, voor het regelen van de celdeling en voor het beschikbaar maken van energie. In dit artikel vertellen we je alles over de relatie tussen fosfor en citrusbomen.
CITRUSBOMEN · 22. november 2017
Stikstof is een mineraal die nodig is om je citrusboom in optimale conditie te houden. Wanneer er te weinig stikstof wordt opgenomen door citrusbomen, dan zullen ze slecht groeien en zullen de bladeren geel kleuren. Dit komt omdat stikstof een belangrijke bouwsteen is van bladgroen, de stof waardoor planten zelf hun energie kunnen aanmaken, en van animo zuren. In dit artikel vertellen we je alles over de relatie tussen stikstof en citrusbomen.

CITRUSBOMEN · 15. september 2017
Citrussen staan bekend als planten die gevoelig zijn voor kou. Daarom worden ze hier meestal als kamerplant gehouden. Door het juiste citrusras te kiezen en de planten gezond te houden kunnen ze een winter buiten overleven. Lees hier alle tips en tricks om citrussen in Noord Europa buiten te houden!
CITRUSBOMEN · 21. augustus 2017
Door de juiste grond voor je citrusboom (citroen, limoen, sinaasappel, calamondin, etc.) te gebruiken zorg je ervoor dat je citrusboom de juiste hoeveelheid water en voeding uit de bodem kan opnemen. Lees hier hoe je de beste potgrond zelf maakt of koopt.

CITRUSBOMEN · 06. juli 2017
Citrusbomen hebben een uniek wortelstelsel. Door jou citrusboom in een plantenbak te zetten die past bij het wortelstelsel van een citrusboom, kunnen de wortels zich optimaal ontwikkelen.
CITRUSBOMEN · 21. juni 2017
Citrusbomen hebben veel licht van goede kwaliteit nodig. Hier leggen we je uit waarom en hoeveel licht citrusbomen nodig hebben. Blijkt het dat je citrusboom niet genoeg licht krijgt? Dan vindt je hier ook een overzicht van energiezuinige LED kweeklampen die je citrusboom van al het licht voorzien die je plant nodig heeft om gezond en productief te zijn. Met deze informatie ben je een grote stap dichter bij een rijke citrus oogst.

Meer weergeven