De Beste Broeikassen, Kweekbakken en Koude Bakken voor in de Moestuin

Een broeikas zorgt ervoor dat je groenten, fruit en kruiden kweken die normaal in alleen in een warmer klimaat groeien kan kweken of eerder beginnen/langer door kunt gaan met buiten kweken. Daarnaast zorgt een broeikas er ook voor dat planten meer beschermd zijn tegen plagen, zoals slakken, bladluizen en rupsen. Ook helpt het tegen katten poten en muizentandjes!

TIPS VOOR DE AANKOOP VAN EEN BROEIKAS

Een broeikas wordt gebruikt om planten eerder buiten in de volle grond te kunnen zaaien of uitplanten, om planten langer in de herfst en winter buiten in de volle grond te laten staan of om kwetsbare planten te beschermen tegen weersinvloeden en ongedierte. Er is nogal wat verschil in prijs, kwaliteit en materiaal tussen broeikassen. Denk bij het kopen van een broeikas, kweekbak of koude bak aan de volgende dingen:

 • Waar gaat u de kas voor gebruiken?
  • Jonge planten en zaailingen kunnen prima in een kas van 20 tot 30 cm hoog, maar een volwassen aubergine plant heeft wel wat meer hoogte nodig om goed te kunnen groeien.
 • Waar gaat de kas staan?
  • Een luchtige, zandachtige bodem vraagt bijvoorbeeld om diepere pinnen om de kas vast te zetten dan een zware klei bodem.
  • Als de kas op een plek staat waar veel wind is, dan is een zwaardere houten kas waarschijnlijk een betere keus om de kans op wegvliegen te verminderen dan een licht gewicht aluminium kas.
 • Wat past bij de rest van de tuin?
  • Een strakke rvs broeikas past misschien minder mooi in je Engelse cottage tuin dan een mooie houten kas.
  • Denk ook aan het formaat, hoeveel ben je van plan in de kas te zaaien en planten. Een tuin vol met kweekbakken staat waarschijnlijk niet zo fraai, dus overdrijf het niet!
 • Welk materiaal moet je kiezen?
  • Aluminium is vaak lichter dan hout. Wil je de kas vaak ergens anders zetten, dan is licht misschien een goede eigenschap voor jou. Woon je in een storm achtig gebied, dan is een zwaardere houten kas misschien beter.
  • Duurzaamheid en kwaliteit. Rvs heeft minder kans op roesten en breken/buigen. Hout moet vaak eens per jaar behandeld worden om jaren lang mee te gaan. Denk aan de onderhoud die nodig is om de kas in top conditie te houden.

DE BESTE BROEIKASSEN DIE ONLINE TE KOOP ZIJN

Prijs legenda (uiteraard kunnen de prijzen in de loop der tijd veranderen, update 31/08/2015):

 = tot € 50 - €€ = tot € 100 - €€€ = boven € 100

KWEEKBAK POLYCARBONAAT BROEIKAS

Deze neutrale kweekbak is verkrijgbaar in 2 maten: een kweekbak met 4 deksels van 108 cm breed x 41 cm hoog x 110 cm diep en een kweekbak met 2 deksels van 110 cm breed x 41 cm hoog x 55 cm diepDeze broeikassen zijn hebben een aluminium frame en de wanden zijn gemaakt van dubbelwandig polycarbonaat. Deze moderne kweekbakken zorgen ervoor dat je eerder kan beginnen met planten en langer door kan planten. Deze broeikas is HIER te koop, .

KWEEKBAK POLYCARBONAAT BROEIKAS VIOLA RHYME ROYAL WELL

Deze neutrale Royal Well kweekbak is verkrijgbaar in 2 maten: de kweekbak Thyme van 109 cm breed x 30 cm hoog vooraan x 40 cm hoog in het midden x 109 cm diep en de kweekbak Viola van 109 cm breed x 28,5 cm hoog vooraan x 41 cm hoog achteraan x 56 cm diepDeze broeikassen zijn hebben een aluminium frame en de wanden zijn gemaakt van dubbelwandig polycarbonaat. Deze onderhoudsvrije koude bakken bieden bescherming in het voor- en najaar aan uw kwetsbare planten! Deze broeikas is HIER te koop, € (klein) / €€ (groot).

KOUDE BAK GRENENHOUT KWEEKBAK

Deze grenenhouten koude bak is 100 cm lang x 50 cm diep x 26 cm hoog vooraan x 34 cm hoog achteraan. De kweekbak weegt totaal 10 kg. De twee deksels zijn gemaakt van plexiglas, zodat de planten voldoende licht krijgen. De deksels kunnen worden opgezet zodat de planten kunnen luchten. Het geïmpregneerde grenenhout kan je zelf verven in een kleur die bij je tuin past! Deze broeikas is HIER te koop, €€.

KWEEKBAK HOUT POLYCARBONAAT BROEIKAS ROYAL WELL SWEET TOMATO

Deze houten koude bak Sweet Tomato van Royal Well is 100 cm lang x 65 cm diep x 32 cm hoog vooraan x 40 cm hoog achteraan. De kweekbak weegt totaal 4 kg. Het deksel en de zijkanten zijn gemaakt van dubbelwandig polycarbonaat. Het deksel kan worden opgezet met een uitzetter, zodat je zelf kan bepalen hoe ver het open staat. Een prima kas om jonge planten en gevoelige planten tegen weer en ongedierte te beschermen. Deze broeikas is HIER te koop, €€.

KWEEKBAK RVS ROESTVRIJSTAAL GEGALVANISEERD STAAL KOUDE BAK

Deze roestvrijstalen kweekbakken zijn verkrijgbaar in 2 maten: een kweekbak van 122 cm breed x 61 cm diep x 50 cm hoog achteraan x 32 cm hoog vooraan en een kweekbak van 92,5 cm breed x 61 cm diep x 50 cm hoog achteraan en 32 cm hoog vooraan. De kweekbakken zijn gemaakt van een frame van roestvrij gegalvaniseerd staal en UV stabiele planten. De ramen zijn in elke positie te openen zodat je zelf kan bepalen hoeveel lucht er bij de planten komt. Een duurzame, stevige kweekbak! Deze broeikas is HIER te koop, €€.

KWEEKBAK BROEIKAS HOUT STRAWBERRY QUEEN ROYAL WELL

Deze houten Strawberry Queen broeikas van Royal Well is 120 cm lang x 60 cm diep x 40 cm hoog. Het vurenhout is 18 mm dik en met duurzame lijnzaadolie behandeld, hierdoor kan de kweekbak je planten goed beschermen tegen kou en neerslag. Om er voor te zorgen dat de kas lang mee gaat kan je hem het beste elk jaar met lijnzaadolie behandelen. De ramen zijn gemaakt van 3 mm dik veiligheidsglas en kunnen in 2 standen geopend worden.. Deze broeikas is HIER te koop, €€€.

KWEEKBAK BROEIKAS ROYAL WELL JUMBO

Deze aluminium broeikas Jumbo van Royal Well is 127 cm lang x 87 cm diep x 47 cm hoog vooraan x 64 cm hoog achteraan. De broeikas heeft een modern aluminium frame terwijl de wanden en deksels zijn gemaakt van 3 mm dik veiligheidsglas. Deze grootte kas heeft 4 schuiframen om de planten goed te kunnen luchten. Deze broeikas is HIER te koop, €€€.

KWEEKBAK BROEIKAS ROYAL WELL CHILLI PEPER

Deze houten broeikas Chili Pepper van Royal Well is 138 cm lang x 120 cm diep x 40 cm hoog. De broeikas heeft een houten frame van 18 mm dik hout dat is behandeld met lijnzaadolie. De 2 deksels hebben elk 2 ramen van 3 mm dik veiligheidsglas. De ramen kunnen dicht, of opengezet in 2 standen. Door het dikke hout beschermd deze kweekbak jonge en kwetsbare planten tegen kou, wind en neerslag. Daarnaast beschermd het ook tegen insecten en ander ongedierte. Deze broeikas is HIER te koop, €€€.

KWEEKBAK BROEIKAS ALUMINIUM ZWART

Deze zwart gecoate aluminium kweekbak is 140 cm lang x 100 cm diep x 35 cm hoog vooraan x 45 cm hoog achteraan. De wanden zijn gemaakt van dubbelwandige polycarbonaat platen en de ramen van heldere kunststofplaten. De ramen kunnen met een schuifsysteem geopend worden. Deze broeikas is HIER te koop, €€€.

KWEEKBAK BROEIKAS FOLIEKAS PRO SERRE

Deze foliekas van Nature is beschikbaar in 2 maten: de pro serre 5 is 100 cm lang x 100 cm diep x 35 cm hoog vooraan x 68 cm hoog achteraan en de pro serre 4 is 200 cm lang x 100 cm diep x 35 cm hoog vooraan x 68 cm hoog achteraan. De buitenkant van deze foliekas is gemaakt van gewapend PE folie en de ramen hebben ook nog eens een insecten gaas! Het frame is gemaakt van aluminium buizen. Deze kassen zijn handig in en uit elkaar te halen, voor de tuinder die houdt van flexibiliteit! Deze broeikas is HIER te koop, €€€.

Bekijk ook de aankoop tips en de beste online modellen vierkante meter moestuin bakken en verhoogde vierkante meter moestuinbakken.

comments powered by Disqus