20+ beste groenten voor in de vierkante meter moestuin

'Less is more' is zeker van toepassing op de vierkante meter moestuin. Genoeg ruimte tussen de planten zorgt vaak voor meer oogst dan het planten van een heleboel groenten op een klein stukje grond. De meeste vierkante meter moestuin bakken hebben vakken van 35 cm bij 35 cm. Omdat het soms moeilijk te bepalen is hoeveel u van welke groenten in 1 vak kunt planten, hebben wij het voor u op een rijtje gezet! Hou er wel rekening mee dat niet elke vierkante meter tuin bak even diep is, sommige soorten kunnen prima in een diepte van 25 cm groeien, terwijl andere minimaal 40 cm diepte nodig hebben om een lekkere oogst te kunnen geven. Regelmatig updaten wij deze pagina met nieuwe soorten groenten, dus kom zeker eens terug!

GROENTEN WAARVAN ER 1 IN EEN VIERKANTE METER TUIN VAK KAN

TOMAAT VIERKANT METER MOESTUIN
(CHERRY) TOMAAT
PAPRIKA PEPER VIERKANT METER MOESTUIN
PAPRIKA & PEPER
BROCCOLI VIERKANT METER MOESTUIN
BROCCOLI

KOOL VIERKANT METER MOESTUIN
KOOL
BLOEMKOOL VIERKANT METER MOESTUIN
BLOEMKOOL
COURGETTE VIERKANT METER MOESTUIN
COURGETTE

GROENTEN WAARVAN ER 2 IN EEN VIERKANTE METER TUIN VAK KUNNEN

SNIJBIET VIERKANT METER MOESTUIN
SNIJBIET
VENKEL VIERKANT METER MOESTUIN
VENKEL
SELDERIJ VIERKANT METER MOESTUIN
SELDERIJ

MAIS VIERKANT METER MOESTUIN
MAIS
KOMKOMMER VIERKANT METER MOESTUIN
KOMKOMMER

GROENTEN WAARVAN ER 4 IN EEN VIERKANTE METER TUIN VAK KUNNEN

SLA VIERKANT METER MOESTUIN
SLA
TUINBOON VIERKANT METER MOESTUIN
TUINBOON**
SNIJBOON SPERZIEBOON VIERKANT METER MOESTUIN
SNIJ- EN SPERZIE BOON

KNOFLOOK VIERKANT METER MOESTUIN
KNOFLOOK

GROENTE WAARVAN ER 6-9 IN EEN VIERKANTE METER TUIN VAK KUNNEN

PREI VIERKANT METER MOESTUIN
PREI
UI VIERKANT METER MOESTUIN
UI
SPINAZIE VIERKANT METER MOESTUIN
SPINAZIE

BIET VIERKANT METER MOESTUIN
BIET
ERWT VIERKANT METER MOESTUIN
ERWT

Naast de ruimte tussen de planten is ruimte in de diepte ook belangrijk voor een goede oogst. De bladgroenten, zoals sla en spinazie, doen het vaak prima met 25 cm diepte. De meeste andere soorten groenten hebben minimaal 40 cm diepte nodig om goed te kunnen groeien. Hou er ook rekening mee dat bij het kweken in een vierkante meter tuin bak de planten meer water en voeding nodig hebben dan in de volle grond! 

Als u nog geen vierkante meter tuin bak heeft, dan hebben wij HIER wat aankoop tips en modellen voor u op een rijtje gezet. Ook handig zijn de vierkante meter tuin bakken op poten die wij HIER voor u hebben geselecteerd!