De beste balkonbakken om een moestuin in te beginnen

Ook wanneer je geen tuin hebt kan je zelf groenten, kruiden, fruit en bloemen kweken. Om ruimte te besparen op je balkon kan je handige balkonbakken gebruiken die je aan de reling bevestigd. Er zijn veel verschillende balkonbakken beschikbaar, voor elke stijl is er wel een balkonpot. Daarnaast geven we je ook nog wat tips en tricks on te zorgen dat je zo veel mogelijk kan oogsten uit je eigen balkon moestuin!

SALE bij fonq.nl


Tips voor een moestuin in een balkonbak

Planten die gekweekt worden in plantenbakken vragen iets meer verzorging dan planten die in de volle grond gekweekt worden. Doordat er een kleinere hoeveelheid aarde beschikbaar is voor de planten, hebben ze meer water en voeding nodig. Gebruik daarom een goede kwaliteit potgrond. Wanneer je groenten, fruit en kruiden gaat kweken kan je het beste kiezen voor een biologische moestuin potgrond. Dan weet je zeker dat je geen slechte chemicaliën binnen krijgt. Lees op de zak van de grond altijd goed voor hoelang er voeding in zit. Dit varieert vaak van 2 tot 6 maanden, en kan ook afhankelijk zijn van welke soort planten je gaat kweken. Tomatenplanten nemen bijvoorbeeld veel meer voeding op dan slaplanten. 

Tips voor het geven van voeding en water aan een moestuin in balkonbakken op een rijtje:

 1. Geef elke dag water, ook als het regent. Potten hebben een veel kleinere oppervlakte om water op te vangen, hierdoor is het vaak ook nodig om water te geven als het geregend heeft. Op warme zomer dagen kan je het beste zowel s'ochtends als s'avonds water geven.
 2. Zorg voor goede drainage. Te weinig water zorgt ervoor dat planten dood kunnen gaan, maar te veel water ook. Let er daarom op dat er gaten in de onderkant van de pot zitten zodat overtollig water kan wegdruipen. Het toevoegen van hydrokorrels of steentjes op de bodem van de plantenbak kan hierbij helpen.
 3. Plan wanneer je de planten voeding moet geven. Lees op de verpakking van de potgrond hoeveel maanden voeding de grond bevat. Hierna kan je gebruik maken van speciale plantenvoeding die geschikt is voor jou planten. Zo is er voeding speciaal voor kruiden, fruit, tomaten en andere groenten. Lees wel altijd goed de verpakking, want te veel of te vaak voeding geven kan meer problemen opleveren dan te weinig voeding geven!

De Beste Balkonbakken

€ = € 0 tot € 20, €€ = € 20 tot € 50, €€€ vanaf € 50


balkonbakken, balkon moestuin,groenten kweken, kruiden kweken, fruit kweken, balkon railing, balkon ontwerp, moestuin bak, elho, flower bridge

Elho Flower Bridge Pure

Afmeting: 32 cm (l) x 29 cm (d)

Materiaal: kunststof

Prijs: €€

Verkooppunt: HIER

De Elho Flower Bridge Pure is een balkonpot die verkrijgbaar is in verschillende kleuren. De pot kan bevestigd worden op een balkonreling tot 6 cm dik. Het midden stuk is minder diep, hierdoor kan je er beter meerdere kleine planten in kweken dan een grote plant.


balkonbakken, balkon moestuin,groenten kweken, kruiden kweken, fruit kweken, balkon railing, balkon ontwerp, moestuin bak, lechuza, balconera

Lechuza Balconera

Afmeting: 50 of 80 cm (l) x 19 cm (b) x 19 cm (d)

Materiaal: kunststof

Prijs: €€

Verkooppunt: HIER

De Lechuza Balconera is een balkonbak die verkrijgbaar is in verschillende maten en kleuren. De bak is voorzien van een watergeefsysteem, waardoor je groeten, kruiden en fruit niet snel verdrogen. De haken om de bakken aan de balkon railing te hangen worden los verkocht!balkonbakken, balkon moestuin,groenten kweken, kruiden kweken, fruit kweken, balkon railing, balkon ontwerp, moestuin bak, elho, flower bridge corsica

Elho Flower Bridge Corsica

Afmeting: 30 of 58 cm (l) x 30 cm (b) x 24 cm (d)

Materiaal: kunststof

Prijs: €

Verkooppunt: HIER, of HIER, of HIER

De Elho Flower Bridge Corsica is een balkonpot die verkrijgbaar is in verschillende maten en kleuren. De balkonpotten hebben een inhoudt van 6 of 18 liter. Het midden stuk is minder diep, hierdoor kan je er beter meerdere kleine planten in kweken dan een grote plant.


balkonbakken, balkon moestuin,groenten kweken, kruiden kweken, fruit kweken, balkon railing, balkon ontwerp, moestuin bak, elho, flower bridge urban loft

Elho Flower Bridge Urban Loft

Afmeting: 30 of 50 cm (l) x 26 cm (d)

Materiaal: kunststof

Prijs: €

Verkooppunt: HIER, of HIER

De Elho Flower Bridge Urban Loft is een balkonpot die verkrijgbaar is in verschillende maten en kleuren. Deze balkonpotten kunnen aan de reling van het balkon worden bevestigd. Het stuk in het midden is minder diep, hierdoor kan je er beter meerdere kleine planten in de pot kweken.balkonbakken, balkon moestuin,groenten kweken, kruiden kweken, fruit kweken, balkon railing, balkon ontwerp, moestuin bak, elho, easy hanger, corsica

Elho Easy Hanger Corsica

Afmeting: 27 of 52 cm (l) x 26 cm (d)

Materiaal: kunststof

Prijs: €

Verkooppunt: HIER, of HIER , of HIER

De Elho Easy Hanger Corsica is een balkonbak die verkrijgbaar is in verschillende kleuren en maten. Deze balkonbakken zijn eenvoudig over de railing te hangen en passen over elk balkon. De bakken zijn geschikt voor de meeste soorten groenten, fruit, kruiden en bloemen planten.


balkonbakken, balkon moestuin,groenten kweken, kruiden kweken, fruit kweken, balkon railing, balkon ontwerp, moestuin bak, elho, urban loft, plantenhanger

Elho Plantenhanger Urban Loft

Afmeting: 19 cm (l)  x 27 cm (d)

Materiaal: kunststof

Prijs: €

Verkooppunt: HIER

De Elho Plantenhanger Urban Loft is een balkonpot die verkrijgbaar is in verschillende kleuren. De potten worden met het ophangsysteem eenvoudig aan de reling van het balkon gehangen. De potten zijn vrij diep waardoor je er veel soorten in kunt kweken.balkonbakken, balkon moestuin,groenten kweken, kruiden kweken, fruit kweken, balkon railing, balkon ontwerp, moestuin bak, elho, urban loft, all in 1, balkon plantenbak

Elho All-in-1 Balkon Plantenbak Urban Loft

Afmeting: 50 cm (l) x 17 cm (b) x  18 cm (d)

Materiaal: kunststof

Prijs: €

Verkooppunt: HIER, of HIER

De Elho All-in-1 Balkon Plantenbak Urban Loft is een balkonbak die verkrijgbaar is in verschillende kleuren. De balkonbakken kunnen door middel van het ophang rek aan elk balkon gehangen worden. De bakken bevatten een waterreservoir, waardoor de planten minder verzorging nodig hebben.


balkonbakken, balkon moestuin,groenten kweken, kruiden kweken, fruit kweken, balkon railing, balkon ontwerp, moestuin bak, elho, barcelona, flower bridge, plantenbak

Elho Flower Bridge Barcelona

Afmeting: 40 cm (l) x 29 cm (b) x 22 cm (d)

Materiaal: kunststof

Prijs: €

Verkooppunt: HIER, of HIER

De Elho Flower Bridge Barcelona is een balkonbak die verkrijgbaar is in verschillende vrolijke kleurtjes. De bakken worden over de railing gehangen en vast gezet met fixators. Planten zullen niet kunnen verdrinken, want deze balkonbakken zijn voorzien van een overlooppijp.balkonbakken, balkon moestuin,groenten kweken, kruiden kweken, fruit kweken, balkon railing, balkon ontwerp, moestuin bak, elho, green basic, plantenbak

Elho Plantenbak Green Basic

Afmeting: 55 cm (l) x 23 cm (d)

Materiaal: kunststof

Prijs: €

Verkooppunt: HIER

De Elho Plantenbak Green Basic is verkrijgbaar in verschillende, neutrale kleuren. Deze plantenbakken hebben een nostalgische look, ondanks dat ze gemaakt zijn van duurzaam kunststof. Ideaal om groenten, fruit, kruiden en bloemen in te kweken.


balkonbakken, balkon moestuin,groenten kweken, kruiden kweken, fruit kweken, balkon railing, balkon ontwerp, moestuin bak, mica decorations, suki, bloembak

Mica Decorations bloembak Suki

Afmeting: 39 cm (l) x 13 cm (b) x 13 cm (d)

Materiaal: kunststof

Prijs: €

Verkooppunt: HIER

De Mica Decorations bloembak Suki is verkrijgbaar in een felle mint groene kleur. De bak is verdeeld in 3 vakken, die niet heel diep en breed zijn. Daarom is deze plantenbak vooral geschikt voor kleinere planten die niet veel aarde nodig hebben. balkonbakken, balkon moestuin,groenten kweken, kruiden kweken, fruit kweken, balkon railing, balkon ontwerp, moestuin bak, greenbel, panorama bloempot

Greenbel Panorama Bloempot

Afmeting: 58 cm (l) x 25 cm (d)

Materiaal: kunststof

Prijs: €

Verkooppunt: HIER

De Greenbel Panorama Bloempot is verkrijgbaar in verschillende kleuren. In zijn ontwerp lijkt hij erg op de Flower Bridge van Elho, alleen is hij wat goedkoper. Deze balkonbak wordt ook over de reling geplaatst en vastgezet met fixators. De lange lengte zorgt dat je er veel in kunt kweken!


balkonbakken, balkon moestuin,groenten kweken, kruiden kweken, fruit kweken, balkon railing, balkon ontwerp, moestuin bak, madame stoltz, plantenhanger

Madame Stoltz Plantenhanger

Afmeting: 15 cm (l) x 25 cm (d)

Materiaal: koper

Prijs: €

Verkooppunt: HIER

De Madame Stoltz Plantenhanger is verkrijgbaar in koper kleur en zwart. De potjes zelf zijn gemaakt van zink. Deze kleine balkonpotten zijn ideaal om lege plekjes op te vullen met bijvoorbeeld kleine kruiden planten. Voor grotere planten zijn deze potjes minder geschikt.balkonbakken, balkon moestuin,groenten kweken, kruiden kweken, fruit kweken, balkon railing, balkon ontwerp, moestuin bak, elho, easy balcony

Elho Corsica Easy Balcony

Afmeting: 59 cm (l) x 25 cm (b)  x 20 cm (d)

Materiaal: kunststof

Prijs: €

Verkooppunt: HIER

De Elho Corsica Easy Balcony is verkrijgbaar in verschillende, vrolijke en neutrale kleuren. Deze balkonbakken zijn ook geschikt voor balkons met bredere relingen. Aan de zijkant zit een handig gat waar je water in kan geven zonder dat alle aarde uit de pot loopt.


balkonbakken, balkon moestuin,groenten kweken, kruiden kweken, fruit kweken, balkon railing, balkon ontwerp, moestuin bak, bacsac, JARDINIERE ACCROCHÉ

Bacsac Jardiniere Accroche

Afmeting: 60 of 120 cm (l) x 10 cm (b) x 30 cm (d)

Materiaal: kunststof

Prijs: €€€

Verkooppunt: HIER

De Bacsac Jardiniere Accroche is een plantenzak die verkrijgbaar is in twee maten. De duurzamen geotextil balkonzakken zijn geschikt om aan de reling van het balkon te hangen. Door de lange lengte en de diepe diepte kan je er zeer veel in kweken!balkonbakken, balkon moestuin,groenten kweken, kruiden kweken, fruit kweken, balkon railing, balkon ontwerp, moestuin bak, balkonbak, relingbloembak

Relingbloembak voor Balkon

Afmeting: 28/39/58 cm (l) x 24/28 (b) x 20 cm (d)

Materiaal: kunststof

Prijs: €

Verkooppunt: HIER

Deze relingbloembakken voor balkon zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Ze zijn geschikt voor een reling van ongeveer 60 mm. Deze budget balkonbakken zijn ideaal voor het kweken van kleine plantjes, zoals aardbeien, kruiden en salade groenten.


balkonbakken, balkon moestuin,groenten kweken, kruiden kweken, fruit kweken, balkon railing, balkon ontwerp, moestuin bak, hangende moestuin zak

Hangende Moestuin voor Balkon

Afmeting: 41 cm (l) x 52 cm (d)

Materiaal: kunststof

Prijs: €

Verkooppunt: HIER

De Hangende Moestuin voor Balkon is een handige plantzak die over het balkon wordt gehangen. De 4 plantvakken van 39 cm x 17 cm zijn ideaal voor het kweken van groenten en kruiden planten. Vergeet de plantzak niet elke dag water te geven voor het beste resultaat.