Oude Knoflooktenen Planten In Pot

Oude knoflooktenen uit de voorraadkast kunt u vaak nog prima planten in een pot. Zeker wanneer er een groen of geel puntje aan de knoflooktenen begint te verschijnen zijn ze prima om te planten. Van deze binnen gekweekte knoflooktenen oogst u geen knoflookbollen, maar knoflook groen. Dit kunt u gebruiken als bieslook of lente ui, bijvoorbeeld in salades of in wok gerechten. Scroll naar beneden om te lezen hoe u knoflooktenen binnen in pot teelt. Wilt u liever geen potgrond het huis in slepen, dan kunt u knoflooktenen in water kweken.

knoflook tenen planten

Knoflooktenen binnen kweken in pot

  1. Vul een pot met moestuin en/of biologische potgrond. Neem een pot van minimaal 15 cm diep, zodat de tenen genoeg ruimte hebben. Reken ongeveer 3 tot 4 cm tussen de knoflooktenen.
  2. Maak even veel gaatjes als knoflook tenen in de grond. Maak de gaten even diep als de knoflooktenen lang zijn. Houdt 3 tot 4 cm tussen de gaten.
  3. Stop in elk gat een knoflook teen, met de spitse punt naar boven.
  4. Strooi een klein laagje potgrond over de knoflook tenen, zodat ze net bedekt zijn.
  5. Giet bij elke knoflookteen een beetje water.
  6. Zet weg op een niet te warme, lichte plek.
  7. Geef elke week een beetje water.
  8. Afhankelijk van hoe veel groen er al uit de knoflooktenen kwam, duurt het 2 tot 3 weken voordat het groen van de knoflook lang genoeg is om te oogsten.
  9. Knip het groen 10 cm boven de grond af en gebruik het zoals u bieslook gebruikt. Blijf de knoflookbollen verzorgen, het groen groeit elke keer weer terug.
  10. Als u een knoflookbol wilt kweken, dan zult u naar buiten moeten!
knoflookplanten
knoflook kweken

Groenten zaden voor de moestuin zijn o.a. te koop bij Zadenkopenonline.nl en bij Allezadenkopen.nl.

comments powered by Disqus