KERST

In dit artikel bespreken we welke soorten kerstbomen er zijn, en welke kerstboom je het beste kunt kiezen afhankelijk van je wensen. Ook bespreken we hoe je gekapte kerstbomen zonder kluit en kerstbomen met kluit in een kweekbak het beste kunt verzorgen, zodat de kerstboom zo lang mogelijk mooi blijft en de naalden zo lang mogelijk blijven zitten.

Kerstbomen zaaien is een leuke bezigheid. Het duurt natuurlijk vijf tot zeven jaar voordat je kerstbomen zaadje uit is gegroeid tot een kerstboom zoals je die bij de kerstbomen handelaar koopt, maar dan is het wel echt jouw kerstboom. Gelukkig zijn ook de jonge kerstbomen leuk om je huis in een kerstsfeer te brengen. In dit artikel vertellen we waar je kerstbomen zaadjes kunt vinden, hoe je de zaadjes ontkiemt en hoe je voor de jonge kerstboompjes moet zorgen.

De belangrijkste reden om een kerstboom met kluit te kopen is om deze daarna als plant te houden. Door de kerstboom langzaam aan de buitenlucht te laten wennen en op de juiste manier in de volle grond of in een plantenbak te planten is de kans groter dat de kerstboom aan slaat. In dit artikel vertellen we alles over het uit planten van kerstbomen met kluit en het verzorgen van kerstbomen die buiten staan.