DE KRUIDENTUIN

Rozemarijn wordt al een zeer lange tijd door mensen gebruikt. Er zijn verschillende oude sprookjes en mythes waarin een rozemarijnstruik of takjes rozemarijn een belangrijke rol spelen. Vandaag de dag vinden we rozemarijn vooral terug in de keuken, waar het een heerlijke kruidige smaak aan gerechten geeft. In dit artikel vertellen we op welke manier rozemarijn gezaaid, verzorgt, geoogst en gedroogd kan worden om een keukenkruid te verkrijgen van een hoge kwaliteit.

Wanneer we het over het keukenkruid “tijm” hebben, dan hebben we het in principe over “echte tijm”, ofwel Thymus vulgaris. In dit artikel vertellen we hoe je tijm zaait, verzorgt, oogst en droogt, om een zo goed mogelijke smaak te krijgen. Hierbij geven we trucjes om ervoor te zorgen dat de tijm die je in je gerechten gebruikt zo veel mogelijk essentiële oliën bevatten, zodat de tijm takjes een heerlijke tijm smaak afgeven.

Echte salie, zoals de salie die we in de keuken gebruiken eigenlijk heet, wordt al eeuwen lang door mensen gekweekt. Waarschijnlijk waren de Oude Grieken de eerste die begonnen met het kweken van dit kruid, onder andere om kwaaltjes mee te bestrijden. Het kweken van salie is niet moeilijk, en met een aantal extra trucjes, kun je zelfs hele goede salie kweken. In dit artikel vertellen op welke manier je zelf salie van een uitmuntende kwaliteit kunt kweken.

De kerriebladboom begint langzaam bekender te worden in Noord-Europa. De bladeren hebben een typische geur en smaak, die in een traditionele curry thuis hoort. Doordat de kerriebladboom nog niet zo bekend is, zijn de planten nog moeilijk te vinden. In dit artikel kun je lezen waar je kerriebladbomen kunt komen, zonder wachtlijst, en hoe de kerriebladboom het beste verzorgt kan worden. Op die manier kan je regelmatig verse kerriebladbomen oogsten voor in de keuken!