Over FoodPlanting.com

FoodPlanting.com staat op dit moment vol met gedetailleerde pagina's over het kweken van eetbare planten. Sinds onze start in 2012 is er een hoop veranderd op deze pagina. In het begin, toen ik nog thuis, bij mijn ouders woonde, plaatste ik vooral foto's en korte, persoonlijke verhaaltjes over onze moestuin. Onze tuin, in de Randstad van Rotterdam, was namelijk net omgebouwd tot een "eetbare tuin". We hadden toen net twee nieuwe verhoogde moestuinbakken, een afscheiding vol met grote fruitbomen en een verhoogde fruittuin laten aanleggen.

In 2013 ben ik vertrokken naar Groot-Brittannië om psychologie en cognitieve neurowetenschappen te gaan studeren. Aangezien ik zo gewend was om altijd omringd te zijn met aardbeien planten, aalbessen struiken, bakken vol kruiden planten en nog veel meer, probeerde ik ook hier zo veel mogelijk in mijn kleine studentenkamertje te kweken. Thuis ging mijn moeder door met het onderhouden van de eetbare tuin. Hierdoor was het ook mogelijk om FoodPlanting.com door te zetten en te verbeteren.

Inmiddels was ik thuis in een wereld gevuld met onderzoeken en statistieken. Met zo veel nieuwe kennis over het lezen, begrijpen en herschrijven van onderzoeksrapporten, vond ik dat FoodPlanting.com ook wat wetenschappelijker mocht worden. Vanaf dit moment stapte ik af van het verspreiden van "volkswijsheden" over de moestuin, en ging ik onderzoeksrapporten over het kweken van verschillende gewassen kweken. De uitkomsten van deze onderzoeken probeer ik bij elk artikel te vertalen naar tips die je thuis voor je kamerplanten en tuinplanten kan gebruiken. Regelmatig veranderd de keukentafel of het bureau dan ook in een laboratorium tafel, waarbij ik alle tips uitprobeer, om ervoor te zorgen dat iedereen ze thuis zonder al te veel moeite kan toepassen.

Nu, in 2018, zijn we 6 jaar verder en zijn we erg gegroeid. Op de meeste dagen van de week hebben we meer dan 500 bezoekers per dag, krijgen we meerdere emails met vragen over planten per week en werken we samen met verschillende webshops. Dit moedigt mij aan om, ondanks dat ik inmiddels ook een "gewone" baan heb, nieuwe stukjes te schrijven, talloze onderzoeksartikelen uit te pluizen, en regelmatig het huis vol te zetten met potjes vol plantjes. Daarom hoop ik dat alle lezers ons blijven aanmoedigen met hun bezoekjes, emails en likes!