· 

Tips voor de aankoop, de verzorging en het oogsten van een mandarijnbomen (Citrus Nobilis/Reticulata)

MANDANRIJNEN (CITRUS RETICULATA)

mandarijnboom, mandarijn, citrus reticulata

De mandarijnboom (Citrus Reticulata) geeft echte, oranje, zoete mandarijnen. Op internet worden calamondin citrusbomen ook wel eens als mandarijn verkocht, terwijl de vruchten totaal niet op een mandarijn lijken. Wanneer je een echte mandarijnboom in huis wilt is het dus belangrijk om goed op de Latijnse naam te letten!

 

Anders dan de meeste andere citrusbomen hebben veel soorten mandarijnen bestuiving nodig. Bij sommige rassen is het voldoende om met een kwastje over de bloementjes van dezelfde boom te strijken, terwijl je bij een aantal rassen twee bomen nodig hebt.

 

De verzorging van de mandarijnboom is vergelijkbaar met die van andere citrusbomen. Voor alle tips over het verzorgen van een mandarijnboom, kan je HIER verder lezen.

 

Mandarijnen worden vrij groot en zoet, daarom duurt het lang voordat de vruchten rijpen binnenshuis. Deze boom is vooral geschikt voor huizen met veel zonnige ramen. Zodra de vruchten oranje zijn, kunnen ze geoogst worden.

 

Mandarijnbomen zijn o.a. HIER en HIER te koop. Om er voor te zorgen dat je een goede, mooie en productieve mandarijnboom in huis haalt, kan je HIER onze aankooptips voor citrusbomen lezen.

TANGOR MANDARIJNEN (CITRUS NOBILIS)

tangor, tangorboom, mandarijnboom, citrus nobilis

De tangor mandrijn (Citrus Nobilis), ook wel koningsmandarijn genoemd, is een kruising tussen een mandarijn en een sinaasappel. Hierdoor zijn de vruchten groter en hebben meer schil dan een gewone mandarijn.

 

De tangor mandarijn wordt nog groter dan de gewone mandarijn. Daarom is deze soort voor de meeste huizen met alleen een (zonnig) raam niet geschikt. Om deze vruchten goed te laten rijpen heb je zeer veel licht nodig. Een groeilamp of kweeklamp kan eventueel helpen om de vruchten te laten rijpen.

 

Tangor mandarijnbomen zijn o.a. HIER te koop.