Tuinkers Mannentjes Maken Met Kinderen

Gezellig tuinkers mannetjes maken op een koude en regenachtige dag. Gelukkig kan tuinkers het hele jaar gezaaid en geoogst worden, dus heeft u zelfs midden in de winter nog iets vers en zelf gekweekt te oogsten. Een leuke activiteit voor kinderen en kinderfeestjes, omdat het haar lekker snel groeit!

TUINKERSMANNETJE

BENODIGDHEDEN VOOR DE TUINKERS POP

  • Papieren bekers, deze waren van de IKEA, maar elke lange papieren beker kan.
  • Een plastic beker die in de papieren beker past.
  • Watten die vochtig gemaakt zijn.
  • Tuinkers, microgroenten en kiemplanten zaden. Als u een tuinkers poppetje gaat maken voor een kinderfeestje, dan kan het handig zijn een week van te voren alle soorten zaadjes die u neer gaat zetten op een klein stukje watten te zaaien, zodat de kindjes zien wat eruit gaat komen!
  • Gekleurd papier, schaar en pit. Wij gebruikte gratis stukjes behangpapier en verfstaaltjes uit de doe-het-zelf-zaak!

VOORBEREIDEN VOOR HET ZAAIEN VAN DE TUINKERS

Plaats eerst de plastic beker in de papieren beker. Dit zorgt ervoor dat het geen kliederboel wordt met de natte natten. Vervolgens vult u de plastic beker tot de top met de natte watten. Duw de watten een beetje aan, zodat er geen grote gaten tussen zitten.

tuinkers zaaien kinderen

HET POPPETJE MAKEN

Knip uit gekleurd papier oogjes, een neus en een mond. Plak deze op de papieren beker. Wel even goed aandrukken want door de bolle vorm willen de stukjes papier er nog wel eens afvallen.

kiemgroenten poppetje maken
kweken met kinderen
poppetje maken met beker

DE TUINKERSZADEN ZAAIEN

U kunt er voor kiezen om 1 soort te zaaien, of meerdere soorten door elkaar. Sommige soorten kiemgroenten en microgroenten hebben een leuke kleur, zoals paarse basilicum. Strooi een kleine hoeveelheid zaden op de bovenkant van de watten. Plaats het bakje daarna voor een zonnig raam.

tuinkers kiemgroenten op watten zaaien

OOGSTEN VAN HET TUINKERSMANNETJE

Na ongeveer 7 dagen kunt u het 'haar' van het tuinkersmannetje gaan knippen! Pak de schaar en knip de lekkere sprieten af en doe ze door de sla of op brood.

tuinkers mannetje van bekers en watten

Groenten zaden voor de moestuin zijn o.a. te koop bij Zadenkopenonline.nl en bij Allezadenkopen.nl.

comments powered by Disqus