· 

Tips voor de aankoop, de verzorging en het oogsten van een kumquat citrusboom (citrus japonica)

kumquat, kumqatboom, citrus japonica

Kumquats (Citrus Japonica) zijn kleine, langwerpige oranje vruchtjes met een zoete schil en zuur vruchtvlees. Ze worden vaak gebruikt als decoratie op desserts, om jam of marmalade van te maken, en in drankjes en cocktails.

 

Een kumquatboom is ideaal om binnen te kweken. De vruchten zijn klein, en het vruchtvlees is zuur. Dit betekend dat ze voor een zonnig raam rijp kunnen worden en ook nog eens veel vruchten geven. Pluk de vruchten wanneer ze fel oranje zijn en niet meer keihard. Een Nagami kumquatboom kan tot -10 graden Celcius buiten blijven staan, mits de plant volwassen is en al een redelijk dikke stam heeft.

 

Een kumquatboom wordt verzorgt zoals de meeste andere citrusbomen. HIER kan je alle tips voor het geven van de juiste hoeveelheden licht, water en voeding aan je kumquatboom vinden.

 

Kumquatbomen zijn o.a. HIER te koop. HIER vindt je alle informatie die je nodig hebt om de juiste citrusboom te kopen die gezond en productief blijft in jou huis!